Jalgpallikoondise taastatud usu tugev kondiproov

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gibraltari võrku kaks palli löönud Mattias Käit vastu võtmas õnnitlusi Dmitri Kruglovilt (nr. 5), kelle nurgalöögi järel lõi 18-aastane Fulhami mängumees oma teise värava.
Gibraltari võrku kaks palli löönud Mattias Käit vastu võtmas õnnitlusi Dmitri Kruglovilt (nr. 5), kelle nurgalöögi järel lõi 18-aastane Fulhami mängumees oma teise värava. Foto: Tairo Lutter

«Esimese nelja minutiga rohkem sündmusi kui viimase kahe aastaga,» visati reede õhtul tribüünil nalja, kui Eesti jalgpallikoondis alustas MM-valikmängu Gibraltariga ülimalt hoogsalt. Kui Gibraltar käis eelmisel korral Tallinnas, siis lepiti 1:1 viigiga. Nüüd sõitis Eesti värske peatreeneri Martin Reimi debüütmängus vastasest teisel poolajal teerulliga üle ja võttis 4:0 võidu.

Hoogsalt ja ründavalt mänginud Eesti lõi valiksarjas viimati neli väravat 2011. aastal, kui Tallinnas alistati 4:1 Põhja-Iirimaa. Punktide peale mängides alistati vastane viimati nii suurelt 2004. aastal – toona võideti 4:0 Luksemburgi. Suuremalt on vaid võidetud Fääri saari 1998. aastal – 5:0. Ajalooline oli reedeõhtu veel ühel põhjusel: kaks väravat löönud 18-aastane Mattias Käit tõusis kõige nooremaks valiksarjas skoori teinud eestlaseks (eelmine rekord kuulus 1998. aastast Maksim Smirnovile).

Reimi esmane eesmärk sai seega täidetud ning sära oli näha nii mängijate silmis kui ka tegutsemises. Kindlasti ei tasu sellise võidu järel siiski päris pilvedesse kerkida ja mingite põhjapanevate järelduste tegemine oleks samuti ennatlik. Rõõmu oli, tahtmist oli, usku oli ja ründavat mängupilti oli ka, kuid juba täna ootab ees tunduvalt tõsisem kondiproov – Lilleküla staadionil tuleb võõrustada 2004. aasta Euroopa meistrit Kreekat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles