FIFA kaevati Kataris toimuvate inimõiguste rikkumiste tõttu kohtusse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KARIM JAAFAR/AFP

Bangladeshi töötaja, kes süüdistab Rahvusvahelist Jalgpalliliitu (FIFA) selles, et Kataris 2022. aasta MM-i tarbeks ehitatavatel objektidel töötavatele inimestele pole võimaldatud piisavalt kaitset, on FIFA Hollandi suurima ametiühingu toel kohtusse kaevanud.

Katar on võõrtööjõu kohtlemise eest saanud rahvusvahelise pahameele osaliseks, teiste organisatsioonide hulgas on Lähis-Ida riiki kritiseerinud ka inimõiguste kaitsmise nimel töötav Amnesty International, kirjutab ERRi spordiportaal.

Hagis nõutakse, et FIFA kehtestaks Kataris töötavatele inimestele minimaalsed töötajate kaitse alased standardid, sealhulgas õiguse töölt ning riigist lahkuda.

Kuigi hagi esitaja ei nõua FIFA-lt suuri summasid, võib selle õnnestumine luua pretsendendi ning avada ukse tuhandetele teistele töölistele, keda Kataris ära kasutatud on.

Hollandi ametiühingute liidu sõnul peaks FIFA Kataris toimuva eest võtma vastutuse, sest katusorganisatsiooni võimuses on muu hulgas ka suurturniiride korraldamisõiguse äravõtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles