Video: kuidas on jalgpallurite elu 50 aastaga muutunud?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali koondise ja Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo oma uhke sõiduvahendiga.
Portugali koondise ja Madridi Reali tähtmängija Cristiano Ronaldo oma uhke sõiduvahendiga. Foto: SCANPIX

Eurosport on teinud ülevaatliku ja humoorika video jalgpallurite elu muutumisest viimase 50 aasta jooksul. Toonastest lepingutest on näha, et tippjalgpalluri nädalapalk oli tänapäevases vääringus alla 1000 euro nädalas. Praegu teenitakse aga parematel juhtudel üle 200 000 euro nädalas.

Toona elasid tippjalgpallurid väikestes korterites, kuid nüüd miljoneid maksvates mõisates. 50 aastat tagasi sõitsid parimad vutimehed Fordide ja Toyotadega, kuid nüüd näiteks Ferraridega.

Jalgpallisaapad olid siis ainult musta värvi, kuid nüüd musta värvi jalgpallijalanõusid enam vist ei tehtagi. Kui nüüd istutakse mängu järel ühiselt sotsiaalmeedias, siis 50 aastat tagasi tähistati võitu vannis. Suuremad tähistamised leidsid, siis aset tiitlivõidu puhul, kuid nüüd poseeritakse ühiselt iga mängu järel. Loomulikult on nalja tehtud ka tänapäevaste jalgpallurite «sukeldumiste» üle.

Vaata videot Eurospordi lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles