19-punktilise poolajaedu maha mänginud Kalev/Cramo kaotas Tartule ühe punktiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallimeistrivõistlustel pidasid järjekordse põnevusmängu koduse liiga kaks tippklubi BC Tartu ja BC Kalev/Cramo. Ülihuvitava lõpuga heitluses jäi 77:76 peale kodusaalis mänginud Tartu meeskond, võidukorvi tabas kolmesejoone tagant seitse sekundit enne lõpusireeni Gert Dorbek.

Kui avaveerandaeg lõppes Kalevi napi 20:17 eduga, siis teisel veerandajal lükkas Tallinna meeskond sisse uue käigu ja pääses poolajaks juhtima juba 48:29. Teine veerandaeg võideti seega 28:12. Kolmandal veerandajal kahandas Tartu kaotusseisu seitsme punkti võrra ja viimasele veerandajale mingi vastu kalevlaste 66:54 eduseisult. Tartu võitles end aga viimasteks sekunditeks eduseisu ja kalevlaste viimane rünnak luhtus.

Tartlaste parim oli 20 punktiga Mandell Thomas, kes võttis ka 8 lauapalli ja andis 7 korvisöötu. Janar Talts ja Dominykas Milka lisasid mõlemad 15 punkti, Janari Jõesaar tõi 13 ja võiduviske tabanud Gert Dorbek 12 punkti. Kalevi resultatiivseim oli 17 punktiga Mark Tollefsen, Demonte Harper viskas 14 punkti ja Vitali Ljutõtš 13 punkti.

Valitsev Eesti meister Kalev/Cramo on nüüd liigatabelis viimasel kohal, sest avavoorus kaotati Raplale ja vastavalt reglemendile läks see mäng Kalevile kirja kahe kaotusena. Nii on neil nüüd kirjas kolm kaotust, Tartule oli koduliigas tegemist esimese mänguga. Tabeli esimesel real on kõik kolm senist mängu võitnud TTÜ. 

Kus ja millal kohtumine toimub?

Meeskonnad jooksevad täna väljakule Tartu Ülikooli spordihoones. Mäng algab kell 19.00. Postimees.ee toob põnevamad sündmused lugejateni.

Kuidas on meeskondadel sel hooajal seni läinud?

Tartu on pidanud Meistrite liiga eelringides 4 kohtumist. Kui hollandlaste meeskonnast Donarist oldi kahe kohtumise kogusummas üle, siis teises eelringis kaotati taanlaste Bakken Bearsile mõlemad kohtumised. Koduliigas ei ole Tartu sel hooajal veel väljakul käinud.

Kalev/Cramo jäi koduliiga avamängus 66:82 alla AVIS Raplale. Vastavalt turniirisüsteemile läks kalevlastele tabelisse kirja korraga kaks kaotust.

Ühisliigat alustati sel hooajal aga võimsalt, kui võõrsil alistati avamängus 86:72 Permi Parma.

Eesti liiga tabeliseis:

1. TTÜ 3 võitu/0 kaotust, 2. BC Valga-Valka/Maks&Moorits 2/0, 3. AVIS Rapla 2/1, 4. Rakvere Tarvas 1/1, 5. Pärnu Sadam 1/1, 6. TLÜ/Kalev 0/2, 7. Audentese noortekoondis 0/2, 8. Kalev/Cramo 0/2. Tartu ei ole enda avamängu veel pidanud.

Kes on sel hooajal võistkondade tugitalad?

Kalev/Cramo

Kalev/Cramos jätkavad Eesti koondise põhijõududest Rain Veideman ja Sten-Timmu Sokk. Gregor Arbet praegu klubi veel vigastuse tõttu aidata ei saa. Koondisesse kuulunud meestest jätkavad Kalevis ka Martin Dorbek ja Erik Keedus.

Välismängijad on kalevlastel kõik uued. Tagaliinis loodetakse ameeriklasele Demonte Harperile ja valgevenelasele Vitali Liutõtšile.

Korvi all peavad võimu näitama pikakasvulised ameeriklased Mark Tollefsen (206 cm), Mickell Gladness (211 cm) ja Robert Upshaw (213 cm).

BC Tartu

Tartu kandvateks jõududeks peavad jätkuvalt olema Tanel Sokk, Gert Dorbek ja Janar Talts. Sel suvel jäi nimetatud kolmik kõik Eesti koondisest kõrvale ja hooaja alguses ei ole nad veel väga head hoogu leidnud.

Välismängijatest on tiimi toodud leedulane Dominykas Milka ja austraallane Venkatesha Jois, kes peavad müdistama korvi all ning ameeriklasest mängujuht Mandell Thomas.

Palju loodetakse ka suvel klubiga liitunud 22-aastasest Janari Jõesaarest ning tema eakaaslastest Kent-Kaarel Venest ja Kristen Meisterist, kes on tartlaste põhikoosseisu ridadesse kuulunud nüüdseks juba paar aastat.

Kalev/Cramo tänavuse hooaja meeskond.
Kalev/Cramo tänavuse hooaja meeskond. Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles