Naisepeksjast jääpurjetaja juhib koos isaga alaliitu (2)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Akermann Pärnu Jahtklubi jahil.
Jaan Akermann Pärnu Jahtklubi jahil. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Oma elukaaslase peksmise eest kriminaalkorras süüdi mõistetud Jaan Akermann on Eesti Jääpurjetamise Liidu peasekretär ja lisaks sportlane, kel ette näidata mitmeid saavutusi ka tiitlivõistlustelt.  

Käesoleva aasta 21. septembril Pärnu Maakohtu poolt süüdi mõistetud 27-aastane mees peksis enam kui kahe aasta jooksul jõhkralt oma elukaaslast, sealhulgas ajal, mil naine oli lapseootel. Talle määrati kokkuleppemenetlusega pooleteise aasta pikkune tingimisi vangistus.

Eesti Jahtklubide Liidu peasekretäri Ott Kallase sõnul pole kriminaalkorras karistatud purjetajale ja jääpurjetajale ning alaliidu juhile mingite sanktsioonide määramine nende pädevuses, kuigi Eesti Jääpurjetamise Liit on kõiki purjespordi alasid ühendava Eesti Jahtklubide Liidu liige.

Kallas kinnitas, et mõistab isiklikult säärase käitumise hukka. «See on äärmiselt taunimisväärne tegu, ükskõik, kes sellisel moel käituks. Pean seda kurvaks ja kahetsusväärseks. Saan seda juhtumit kommenteerida isiklikust seisukohast. Kui juhtumist kuulsin, oli mul seda väga raske uskuda,» rääkis Kallas, kes on Akermanniga mõne korra kokku tööalaselt puutunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles