Tony Martin tuli neljandat korda temposõidus maailmameistriks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Martin.
Tony Martin. Foto: SCANPIX

Kataris toimuval jalgratta maanteesõidu MMil krooniti temposõidus võitjaks Tony Martin, kellele oli tegemist neljanda tiitliga.

Temposõiduspetsialist Martin võidutses ka MMil 2011., 2012. ja 2013. aastal. Seekord saavutas ta 40 km pikkusel rajal keskmiseks kiiruseks 53,651 km/h ning edestas hõbemedali saanud tiitlikaitsjat Vasil Kirjienkat Valgevenest 45 sekundiga. Pronksi sai hispaanlane Jonatan Castroviejo, kes jäi Martinile alla juba minuti ja kümne sekundiga.

Martin lõpetab tänavuse hooaja järel lepingu Etixx-Quickstepiga ja siirdub Katusha-Alpecini ridadesse ehk Rein Taaramäe tiimikaaslaseks. Prantsusmaa ajaleht L'Equipe arvutas kokku, et Martini karjääri jooksul saadud 60 võidust on koguni 44 tulnud temposõitudes. Ka pühapäeval jäi tema võistkond Etixx-Quickstep Kataris MMil meeskondlikus temposõidus löömatuks.

MMi eraldistardi lõpetas Kataris 66 meest, eestlasi stardis polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles