Ükskõikne MM naftariigi kõrbekuumuses

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevaid rattureid, nagu kolmekordne eraldistardi MM-kuld Tony Martin, Katari kuumus ei murra. Huvilisi on raja ääres muidugi vähe ja selle vastui ei aita ussi- ega püssirohi.
Tugevaid rattureid, nagu kolmekordne eraldistardi MM-kuld Tony Martin, Katari kuumus ei murra. Huvilisi on raja ääres muidugi vähe ja selle vastui ei aita ussi- ega püssirohi. Foto: AFP/SCANPIX

Pole ime, et paljud ratturid on Kataris toimuva maanteesõidu MMi poole kriitikanooli loopinud. Naftariikides peetavatel suurvõistlustel on oht läbi kõrbeda – seda nii otseses kui ka kaudses mõttes. Rattureid nörritab pealtvaatajate nappus. Milleks üldse endast kõik anda, kui see kellelegi korda ei lähe?

«Minu arust on kurb lõpetada niivõrd pikk ja kurnav hooaeg sõiduga, mille finišis aplodeerib sulle ainult kümme inimest. Kui rattajuhid tahtsid kuumust, oleks nad võinud MMi viia näiteks Aafrikasse. Seal on rattasõidu vastu vähemalt tõeline huvi olemas,» ütles tänavune Prantsusmaa naiste eraldistardi meister ja MMil 22. koha saanud Audrey Cordon portaalile Cyclingnews.

Naiste temposõit pole kindlasti MMi programmis kõige atraktiivsem, aga võrreldes Euroopas ja Põhja-Ameerikas peetud tiitlivõistlustega ollakse Dohas ala vastu kindlasti ükskõiksemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles