MotoGP noor staar tõusis tagasi troonile

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Marquez rõõmustamas MM-tiitli üle.
Marc Marquez rõõmustamas MM-tiitli üle. Foto: AP/Scanpix

MOOTORRATTASPORT. Marc Marquezi saldo kõigest 23-aastasena on muljetavaldav: kolm ringrajasõidu mainekaima sarja MotoGP maailmameistritiitlit ja üks kriis. Nii madalalt hindab hispaanlane eelmist aastat, kus ta pidi kokkuvõttes leppima kolmanda kohaga. Nüüd tegi ta vigade paranduse ja kindlustas tiitli juba kolm etappi enne hooaja lõppu. Lisaks oli ta parim 2013. ja 2014. aastal.

Hondaga sõitev Marquez suutis eile Jaapani GP võita, aga tema lähimad konkurendid Valentino Rossi ja mullune meister Jorge Lorenzo (mõlemad Yamaha) kukkusid ning punkte juurde ei saanud. Kolme etapiga pole teisena jätkaval seitsmekordsel maailmameistril Rossil võimalik 77-punktilist kaotusseisu tagasi teha.

«Tundsin väga suurt pinget, sest tegin eelmisel hooajal liialt vigu ja ebaõnnestusin. Nüüd tahtsin vigade parandust teha ja see pani surve peale. Vaimselt olin eriti raskes seisus hooaja alguses, aga see andis mulle lisamotivatsiooni. Taoline kombinatsioon aitas mul kogu aeg keskendunud olla,» ütles Marquez, kes katkestas eelmisel aastal koguni kuuel korral. Nüüd on ta finišisse jõudnud kõigil etappidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles