Scottie Pippen: Bjørndalen? Kas see on jook?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scottie Pippen (paremal) Fort Kentis laskesuusatamist jälgimas.
Scottie Pippen (paremal) Fort Kentis laskesuusatamist jälgimas. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise hooaja eelviimasel MK-etapil USAs Fort Kentis viibis ka legendaarne korvpallur Scottie Pippen.

Barcelona ja Atlanta olümpiamängudel USA koondisega kuldmedali võitnud ning korvpalliliigas NBA Chicago Bullsi ridades kuuel korral meistriks tulnud 45-aastasele Pippenile oli see praktiliselt esimeseks kokkupuuteks laskesuusatamisega.

Pippen andis laupäevaste jälitussõitude vahepeal ka pressikonverentsi, kus Norra telekanal NRK uuris temalt, kas ta on kunagi kuulnud Ole Einar Bjørndalenilt.

«Kas see on jook...?» küsis Pippen vastu.

Pärast ajakirjanike seas vallandunud naerupahvakut sõnas Pippen, et austab kõikide teiste spordialade tähti ning lisas, et Bjørndalen on teinud väga head tööd.

Laskesuusatamise kuningaks kutsutav 37-aastane norralane on oma karjääri jooksul võitnud 93 MK-etappi (neist üks murdmaasuusatamises), kuus olümpiakulda ja 14 MM-kulda ning lisaks veel kamaluga hõbe- ja pronksmedaleid nii olümpiamängudelt kui MMidelt.

«Müts maha tema saavutuste ees. Mul on kahju, et pole saanud tema tegemistel paremini silma peal hoida, aga laskesuusatamine pole USAs väga populaarne,» vabandas ta.

Pippen rääkis, et tema arvates on laskesuusatamine väga põnev spordiala, mida ta seni oli vaid Euroopa reiside ajal telekast näinud. «Aga siia staadionile jõudes sain alles tõeliselt aru, mida see ala endast kujutab,» tunnistas ta. «Kui seda ala õigesti reklaamida, võib sellest ka USAs tõeline hitt kujuneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles