Bjørgen: ravimiteta ma tippsuusatajate hulgas poleks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen
Marit Bjørgen Foto: SCANPIX

Norra suusaäss Marit Bjørgen, keda on kõvasti kritiseeritud astmaravimite tarvitamise tõttu, on üldiselt sel teemal üsna sõnaaher olnud, ent nüüd andis ta Rootsi telekanalile SVT avameelse intervjuu.

Sel hooajal üheksa etapivõitu võtnud 30-aastane norralanna on küll oma tugevuse tõttu hulganisti kiidusõnu teeninud, on päris palju on ka neid, kes teda keelatud ainete hulka kuuluvate astmaravimite tõttu valemänguriks peavad, vahendab Expressen.

«Tarvitan ravimit nimega Symbicort. Ilma selleta ma tippsuusatajate hulka ei kuuluks,» tunnistas Bjørgen, kellel on Rahvusvahelise Suusaliidu eriluba, et ta võib astmaravimeid tarvitada.

Suurim tüli lahvatas mullu Vancouveri olümpia ajal, kui väga teravalt võttis sõna poolatar Justyna Kowalczyk. «Ilma ravimiteta poleks ta võitnud. Ta teab väga hästi, et ilma nendeta ei saaks ta mulle ega paljudele teistele tüdrukutele vastu,» lajatas Kowalczyk.

Kui seni polnud Bjørgen teemat väga kommenteerida soovinud, siis Rootsi telekanalile SVT nõustus ta sellest siiski rääkima. «Kui ma õigesti aru olen saanud, pole see kõige tugevam astmaravim. Ja peale minu on veel mitmeid, kes tohivad Symbicorti kasutada,» rääkis Bjørgen.  

Küsimusele, kas ta oleks endiselt maailma parim, kui ta seda ravimit tarvitada ei rohiks, vastas Bjørgen: «Ilmselt mitte.»

SVT konsulteeris ka mitme eksperdiga, kelle hinnangul pole Symbicorti näol tegemist ravimiga, mis Bjørgeni sooritusvõimet tõstaks, vaid see aitab tal kui astmaatikul normaalselt hingata.

«Alati on igal inimesel oma arvamus, spekuleeritakse, et tarvitan dopingut. Selline see maailm lihtsalt on,» sõnas Bjørgen ning kinnitas, et tema südametunnistus on puhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles