Võimas! Suured staarid alistanud Tanel Kangert võitis Abu Dhabi tuuri kolmanda etapi (4)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgrattur Tanel Kangert (Astana) võttis juba hooaja kolmanda võidu, kui oli kiireim Abu Dhabi tuuri kolmandal etapil.

Kangertile järgnes 150 km pikkusel etapil Nicolas Roche (Sky), kes kaotas talle 17 sekundiga. Kolmanda koha sai Mekseb Debesay (Team Dimension Data), tuntumatest ratturitest mahtusid esikümnesse viiendana lõpetanud Alberto Contador (+0.50, Tinkoff) ja Kangerti meeskonnakaaslane Vincenzo Nibali.

Kangert kerkis liidriks ka kokkuvõttes ja edestab Roche'i 21 sekundiga. Homne viimane etapp peetakse siledal maal (kasutatakse vormel-1 sarjast tuntud Abu Dhabi ringrada) ja ilmselt suuri vahesid sisse ei teha. Seega on Kangertil suurepärane võimalus tuur ära võita.

Eestlane kindlustas tänase võidu 11 km pikkusel lõputõusul - koos temaga esikohta jahtinud Roche jäi Kangertist maha kolm kilomeetrit enne lõppu. «Tundus, et Nicolas oli minust väsinum. Kartsin vastutuult, aga pärast pööret hakkas puhuma hoopis tagantuul ja sellega oli isegi üksi hea sõita,» rääkis Kangert pärast etappi Eurospordi otse-eetris.

Suurema osa hooajast peab Kangert aitama Astana staare Vincenzo Nibalit ja Fabio Arut, aga täna oli rollijaotus vastupidine. «Vincenzo ütles mulle eile, et täna ta kavatseb mind aidata. Teadsin, et kui mul on head jalad, siis on mul täna võimalus olemas. Õnneks nii läkski.»

«Teadsime, et meil kaks head ronijat, Nibali ja heal päeval ka mina. Taktika oli olla lõputõusu eel heal positsioonil ja saime sellega hakkama. Küljetuul tegi korraks olukorra keeruliseks, aga tiim kaitses mind ja tegi head tööd, seega jõudsin tõusule värskelt,» lisas Kangert, kes võitis aprillis kaks etappi Trentino velotuuril. Kokku on Kangertil profivõite nüüd seitse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles