Tehnoloogia üritas Itaalias kohtunikule vingerpussi mängida

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Matteo Tagliavento ei lasknud elektroonikal end ninapidi vedada.
Kohtunik Matteo Tagliavento ei lasknud elektroonikal end ninapidi vedada. Foto: SCANPIX

Väravajoonetehnoloogiat võetakse aegamööda kasutusele aina rohkemates jalgpalliliigades, sest see on ennast järjepidevalt heast küljest tõestanud, kuid esmakordselt näitas elektroonika ka oma halvemat poolt, kui «üritas» Itaalia kõrgliiga eilses mängus ära lugeda olematut väravat.

Sampdoria ja Genoa kohtumise avapoolaja lõpus lõi Sampdoria kaitsja Matias Silvestre latti, kust pall põrkas selgelt tagasi väljakule – seda näitab mitu olukorrast tehtud fotot. Mäng läks edasi, kuid ootamatult puhus väljakukohtunik Paolo Tagliavento vilet ja läks joonekohtunikuga millestki rääkima. Arutelu kestis mitu minutit ja mängijad olid esialgu täielikus segaduses, kuni lõpuks selgus põhjus.

Nimelt oli Tagliavento käele kinnitatud kell, mis peab vibreerimisega väravast märku andma, Silvestre löögi järel värisema hakanud. Õnneks usaldas Tagliavento abikohtuniku teravat silma ja otsustas mänguga jätkata, ilma et oleks fantoomväravat lugenud. Sampdoria võitis lõpuks 2:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles