Šebrle tõrjus Raja Euroopa edetabeli liidrikohalt

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Šebrle
Roman Šebrle Foto: SCANPIX

Mitmevõistluse võistlev legend, 36-aastane tšehh Roman Šebrle näib väsimatuna – nädalavahetusel kogus ta koduses Prahas seitsmevõistluses 6117 punkti ja haaras sellega Euroopa edetabelis liidrikoha. Teiseks tõrjutud Andres Rajast möödus ta kolme punktiga.



Šebrle jooksis 60 m 7,16, hüppas kaugust 7.67, tõukas kuuli 15.69, hüppas kõrgust 2.08, jooksis tõkkeid 8,16, hüppas teivast 4.70 ja läbis 1000 m 2.48,42ga. Võrreldes nädal varem Tallinnas peetud võistlusega oli tšehh justkui ümbersündinud.

Pisut vähem kui kolme nädala pärast toimuval EMil lisab vanameistri vormi tõusmine vaid pinget ja konkurentsitihedust. Lisaks Šebrlele võivad medalite eest võidelda ka eestlased Raja ja tiitlikaitsja Mikk Pahapill, kuid kindlasti ka haiguse tõttu Tallinna võistlusest eemale jäänud hollandlane Eelco Sintnicolaas.

Taseme poolest oleks suursoosikute hulgas ka ukrainlane Aleksei Kasjanov ja valgevenelane Andrei Kravtšenko, ent Postimehe andmetel jäävad need mehed EMilt kõrvale ja keskenduvad suvisele MMile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles