Eestlannad hiilgasid välisliigades

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallur Kati Rausberg (sinises)
Korvpallur Kati Rausberg (sinises) Foto: www.eckerdtritons.com

Kati Rausbergi lõpukolmene aitas USA ülikoolide NCAA korvpalliturniiril Eckerd Tritons 69:67 võidule Nova Southeastern´i üle.

Kokku kogunes eestlanna arvele 12 punkti. Nädala esimeses kohtumises kaotati 51:63 Tampa Ülikoolile. Rausberg viskas 7 punkti ja võttis maha 4 lauapalli, kirjutab basket.ee.

Viive-Kai Rebane viskas oma USA karjääri rekordi 22 punkti (lisaks 11 lauapalli) ja aitas Binghamton Bubercats´il alistada 59:50 New Hampshire. Perioodi teises mängus jäädi aga kõige napimalt 58:59 alla Vermontile. Eestlanna saagiks jäi 18 punkti ja 7 lauapalli.

Võit ja kaotus sellel nädalal kogunes ka meie kolmandal USAs õppival ja pallival Sandra Andressonil. 51:48 alistati Emmitsburg ja 54:65 alistuti N.Y. Staten Islandile. Mount St. Mary´s kasuks viskas Eesti koondislane esimeses kohtumises oma USA karjääri kõrgeimad 25 punkti (lisaks 6 lauapalli), teises 8 silma ja hankis 6 lauapalli.

Valgevene meistrivõistlustel sai kaks võitu (75:54 ja 69:53) BK Olimpia üle Minsk 2006, kuhu kuulub ka Jana Rannaveski. Esimeses mängus tõi ta kaheksa punkti, teises kahjuks

isiklikku skoori ei avanud.

Soome meistriliigas alistas Lappeenranta Catz 79:40 Äänekosken Huima. Kerttu Jallailt 8 punkti ja 6 lauapalli. 45:51 aga tunnistati Forssan Alku paremust, eestlannalt 6 punkti ja 3 lauapalli.

Hispaania kõrgeimas liigas sai Valeria Kast enam kui kaheksaks minutiks Joventur Mariana Sóller Bon Dia! eest väljakule, kui alistati 84:75 Extrugasa. Eesti koondise keskmängija viskas kaks punkti ja hankis kolm lauapalli. Turniiritabelis asutakse üheksa võidu ja üheksa kaotusega kuuendal positsioonil.

Hispaania tugevuselt 2. liiga B grupis pidi Isolux Corsan Guadalajara 52:80 kaotuse vastu võtma C.B. Uni-Cajacanarias´elt. Eestlanna Mariel Gregor kahjuks ühtegi viiest sooritatud viskest ei tabanud. Lauapalle aga võttis maha kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles