Žalgiris kaotas Euroliigas Fenerbahcele, Calathese supermäng päästis kreeklased

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.
Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius. Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Korvpalli Euroliigas sai Kaunase Žalgiris ühe võidu kõrvale teise kaotuse, kui võõrsil tuli tunnistada Istanbuli Fenerbahce 82:68 paremust. Türgi klubi jätkab kolme vooru järel täiseduga.

Esimese veerandaja nelja ja avapoolaja seitsme punktiga kaotanud Žalgiris jõudis küll teisel poolajal mitu korda Fenerbahcele mõne punkti kaugusele ja veel viimastki veerandaega alustati vaid seitsmepunktilises kaotusseisus, kuid lõpuks pani Fenerbahce siiski paremuse üsna kindlalt maksma. Võitjatele tõid nii Jan Vesely kui ka Ekpe Udoh 14 punkti, viimane võttis lisaks kaheksa lauapalli.

Pero Antic viskas 11 ja Bogdan Bogdanovic 10 punkti, Kostas Sloukas jagas lisaks kaheksale punktile veel ka kaaslastele koguni 11 korvisöötu. Žalgirise parim oli 15 punktiga Leo Westermann, Brock Motum lisas 14 punkti ja Arturas Milaknis 10 punkti.

Magusa võidu sai Ateena Panathinaikos, kes alistas võõrsil 84:83 Bambergi Brose Basketsi. Võidukorvi tabas kolm sekundit enne mängu lõppu Nick Calathes, Bambergi poolel sai veel pealeviset proovida Darius Miller, kuid see ei tabanud. K. C. Rivers tõi võitjatele 18 punkti, James Fieldine lisas 16 punkti.

Calatheselt võimas mäng

Üleplatsimees oli aga võiduviske autor Calathes, kes võttis lisaks 13 punktile ka 11 lauapalli, andis üheksa korvisöötu ja tegi kolm vaheltlõiget, kaotamata seejuures mängu jooksul kordagi palli. Bambergi kasuks viskas Nicolo Melli 17 punkti, Janis Strelnieks lisas 16, Nikos Zisis 13 ja Darius Miller 12 punkti. Panathinaikosel on tabelis kaks võitu ja kaotus, Bambergil võit ja kaks kaotust.

Tel Avivi Maccabi sai kodus 98:92 jagu Istanbuli Galatasarayst. Avapoolaja kolme punktiga kaotanud Iisraeli klubi parim oli 23 punktiga Sonny Weems, Devin Smith ja Colton Iverson lisasid mõlemad 17 punkti. Galatasarayle tõi Justin Dentmon 22 punkti, Vladimir Micov viskas 18 ja Sinan Güler 15 punkti. Maccabi sai kahe kaotuse kõrvale esimese võidu, Galatasaray jätkab aga nulli peal.

Nick Calathes tegi Bambergi vastu hiilgemängu. FOTO: Scanpix
Nick Calathes tegi Bambergi vastu hiilgemängu. FOTO: Scanpix Foto: Vitaliy Timkiv/Sputnik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles