Henin dopingukahtlustustest: ma pole midagi tarvitanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justine Henin eilsel pressikonverentsil.
Justine Henin eilsel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Tänavustel Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel kolmandas ringis konkurentsist välja langenud ja mõned päevad hiljem tipptennisest loobumisest teatanud belglanna Justine Henin andis eile Brüsselis pressikonverentsi, kus rääkis pikemalt karjääri lõpetamisest ning ka dopingusüüdistustest.

Kui Henin 2008. aasta maikuus päevapealt karjääri lõpetas, hakkasid koheselt ringlema kuulujutud, et tõenäoliselt jäi endine maailma esireket vahele keelatud ainete tarvitamisega ja seetõttu ta tipptennisest lahkuski.

Henin naasis võistluskarussellile mullu jaanuaris ning ka siis polnud jutud vaibunud, paljud imestasid, kas talle ei määratudki kaheaastast võistluskeeldu, et ta nii ruttu uuesti mängima sai hakata.

Seni polnud Henin ise neid kuulujutte kommenteerinud, ent nüüd otsustas ta sel teemal siiski sõna võtta, öeldes, et tal pole midagi varjata. «Mulle ja mind ümbritsevatele inimestele teevad sellised jutud haiget. Ma ei unusta neid jutte kunagi ja ma ei andesta inimestele, kes neid levitasid. Ma pole midagi tarvitanud,» teatas Henin.

Seetõttu palus 28-aastane Henin teda dopingutarvitamises kahtlustanud ajakirjanikel pressikonverentsilt lahkuda.

Henin tõmbas oma karjäärile lõplikult joone alla teda kimbutava küünarnukivigastuse tõttu. «Minu jaoks on profikarjäärist loobumine pigem nagu karistus, mitte minu otsus,» sõnas ta. «Konsulteerisin kolme arstiga ja nad kõik ütlesid seda sama – ma ei saa enam jätkata. Tahe on olemas, aga kehaliselt pole ma enam võimeline tipus mängima. Pean nüüd oma karjäärilõppu leinama.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles