Keilas näeb tipptasemel noortekorvpalli

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keila Korvpallikool võõrustab selle nädala lõpus kolmel päeval Euroopa noorte korvpalliliiga U17 vanuseklassi poiste tugevama divisjoni turniiri. Nii tugeva koosseisuga noortele mõeldud turniiri ei ole Keilas varem nähtud. EYBLi lahinguid peeti Keilas ka poolteist aastat tagasi, kuid toona polnud osalejate koosseis nii atraktiivne. 

Tänavu on asjad teisiti. Kui tihti ikka Eestis nähakse Itaalia noorte korvpalli? Eestist on selle riigi klubide noortesüsteemidesse siirdunud palju noori mängijaid. Nüüd saab näha, mida selle maa noored endast tegelikult kujutavad, sest Keila turniiril osaleb Torino Novipiu Campus, kirjutab basket.ee.

Euroopa tippklassi toovad Keilasse Leedu klubid Vilniuse Visi Kartu ja BC Biržiai. Mullu EYBLi selle aastakäigu turniiril hõbedamedalid võitnud Visi Kartu koosseisus palliv Dovydas Giedraitis oli suvel U16 EMil hõbeda võitnud Leedu koondise üks põhimehi. Giedraitis kogus EMil keskmiselt 27 minutiga 11,7 punkti ja 2,9 söötu. Arnas Adomavicius sai samuti EMilt hõbeda ning tema keskmised näidud olid 14 minutit ja 6,9 punkti.

Biržiai tugitalaks on aga Erikas Venskus, samuti EMi hõbedamees, kes kogus koondise särgis keskmiselt 16 minutiga 4,7 punkti ja 5,6 lauapalli.

Huvitavaid meeskondi on aga veelgi. Näiteks soomlaste Wartti Basket, kelle kooseisus mängib EMil Soome koondise parimaks lauavõitlejaks olnud Mikael Jantunen. Tervikuna on tegemist tugeva füüsisega meeskonnaga, kes läbi aastate olnud Keila jaoks ebamugav vastane.

Minski Tsmoki meeskonnas mängib neli suvel Valgevene omaealiste koondisega EM-mänge pidanud poissi. Klubi ise on EYBLi teisest divisjonist tänavuseks hooajaks üles kerkinud ning Keila mängis nendega viimati oma esimesel EYBLi hooajal. Toona õnnestus Valgevene klubi alistada.

Peterburi Kalininskaja spordikool on seniste hooaegade põhjal olnud Keilaga sama masti meeskond. Samas on tänavuseks hooajaks meeskonna koosseis paljuski muutunud ning vahetunud on ka treener.

Kindlasti kuulub seekordse etapi tugevamate meeskondade sekka selle vanuseklassi valitsev Eesti meister BC Tartu. Tegemist on ühtlase koosseisuga meeskonnaga, kus vähemalt Eesti mõistes on kõik liinid korralikult kaetud.

Keila Korvpallikool läheb seekord võitlusesse pisut nõrgenenud koosseisus. Vigastuste tõttu peavad mängudest eemale jääma korvialused jõud Markus Kikkatalo ja Hannes Hiie. Ülejäänud eelmistel hooaegadel meeskonda vedanud poisid peaksid olema rivis ning on valmis andma vägevatele vastastele korralikke lahinguid.

EYBLi U17 1. divisjoni 1. etapi mängud peetakse Keila Tervisekeskuses 28.-30. oktoobrini. Mängud algavad kõigil päevadel kell 9 hommikul. Keila meeskonna mängud algavad kell 13.30 ja 19.30. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles