Korjus seljatas viiruse, Liiv vahetas tiimi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Karl-Oscar Liiv
Karl-Oscar Liiv Foto: Erakogu

Tänasest täpselt kahe kuu pärast stardivad Renault Eurocupi vormelisarjad. Postimees uuris, kes eestlastest mainekates sarjades osalevad ja kuidas läheb nende ettevalmistus uueks hooajaks.


Möödunud pühapäeval ja esmaspäeval pidasid Renault Eurocup 3.5 sarja tiimid Tech1 ja KMP Racing Hispaanias Los Arcoses Navarra ringrajal kahepäevase testisessiooni.

Mulluse meistri Tech1 ja KMP koosseisud on uueks hooajaks komplekteeritud ja nii said selle aasta esimese rajakogemuse KMP venelane Anton Nebõlitški ja prantslane Nelson Panciatici ning Tech 1 prantslane Arthur Pic ja eestlane Kevin Korjus. Viimati (ühtlasi ainus kord varem) istus Korjus Renault 3.5 masina roolis oktoobri keskel. Varasem kogemus ei mänginud pikast pausist tingituna aga mingit rolli ning mullusest võimsamat masinat oli keeruline ohjeldada.

Testimist segasid probleemid

«Võrreldes esimese testiga oli isegi hullem, kuna polnud ju nii kaua sõitnud,» kommenteeris Korjus, kelle testimine sai tehniliste viperuste tõttu väikse tagasilöögi. «Alguses läks sidur katki ja pärast oli gaasiga probleeme. Sain esimesel päeval sõita ainult 20, teisel 50 ringi.»

Oma jälje on ettevalmistusele jätnud ka aasta alguses põetud haigus. Šveitsist treeninglaagrist naasnuna, kohe pärast sünnipäeva 9. jaanuaril nakatus Korjus hingamisteede viirushaigusesse ning alustada tuli antibiootikumikuuri. Kusjuures viimased rohud võttis vormelitalent sisse nüüd Hispaanias. «Päris sajaprotsendiline tervislik seisund veel pole, kuid enam-vähem on korras,» hindas Korjus.

Esimese testi põhjal ei saa siiski tuleva hooaja suhtes midagi järeldada. Tegemist oli privaatsessiooniga ning kolme ülejäänud rajal käinud mehega ajavõrdlust pole.

Mullu koos Korjusega Renault Eurocup 2.0 sarjas osalenud ja kokkuvõttes 14. koha saanud Karl-Oscar Liiv jätkab tänavu aga Koiranen Brosi tiimis, mis eelmisel aastal Korjuse abil individuaalse tiitli võitis.

«Mõtlesin pärast eelmist hooaega, et vaheldus oleks hea, ning saimegi Koiranenilt hea pakkumise,» valgustas mullu MP Motorsporti värve kaitsnud Liiv, kelle sõnul sai valik tehtud suuresti tänu soomlaste edukale 2010. aastale. «Nad olid ju ka eelmise meistrid ja seega oli tiimivahetus loogiline otsus.»

Et Koiranen Bros hoiab mulluse tšempioni auväärset tiitlit, on ka Liiv endale kõrged eesmärgid seadnud.

Liiv veebruaris ei testi

«Hooaja kokkuvõttes tahan mahtuda vähemalt esimese viie sekka,» avaldas Liiv.

Liivi senine ettevalmistus on kulgenud rahulikult. Füüsilise vormi parandamise eest on noormees ise hoolt kandnud, rajal pole uue tiimiga õnnestunud veel käia. Sellel kuul jääbki ilmselt rooli taha istumata ja Hispaanias elav Liiv saab keskenduda õpingutele. «Veebruarisse ühtegi testi kahjuks ei mahu, aga järgnevatel kuudel hakkab trall pihta,» kinnitas Liiv.

Mullu Renault Eurocup 3.5 sarjas Fortec Motorsporti esindanud ning kokkuvõttes 4. koha saanud Sten Pentus ei soovinud alanud aasta plaanidest veel rääkida. Renault Eurocupi sarjade avaetapp peetakse 16.–17. aprillil Hispaanias Aragonis.

2010 HOOAEG
Renault Eurocup 3.5

•    Sten Pentus (78 punkti, kokkuvõttes 4. koht, kaks sõiduvõitu, kaks teist kohta, üks kolmas koht)
Renault Eurocup 2.0
•    Kevin Korjus (187 punkti, kokkuvõttes esikoht, üheksa sõiduvõitu, üks teine koht, kaks kolmandat kohta)
•    Karl-Oscar Liiv (22 punkti, kokkuvõttes 14. koht)

Tagasi üles