Fotod: Alar Seimi käe all treenima asunud Eliise Peterson tegi avavõistluse (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal Eesti parimaks treeneriks valitud Alar Seimi käe all harjutab alates kevadest ka Eliise Peterson. Täna tegi ta XXIX Tartumaa Suurmeistrite karikavõistlusel ka enda esimese võistluse tõstjana, kui ta sai võistluskaalus +75 kirja koondtulemuse 160 kg. Kokkuvõttes andis see ka esikoha.

Peterson alustas rebimises raskusega 65 kg. Esimene katse ebaõnnestus, kuid teisel üritusel tuli kang üles. Kolmandal katsel alistus ka 70 kg.

Tõukamises sai Peterson esmalt kirja 86 kg, teisel katsel tõukas ta 90 kg. Kolmandal katsel 93 kg üles ei tulnud.

Varasemalt ratsutamise, sõudmise ja jõutõstmisega tegelenud 24-aastane Peterson on tõstmise juures olnud nüüdseks 17 nädalat.

«Jõudu oli kindlasti rohkemaks, kuid tehnika vajab kõvasti järele aitamist,» tunnistas ta debüüdi järel. «Nüüd tuleb lihtsalt võistelda ja pidevalt lihvida tõsteliigutust.»

Eesti rekordid selles kaalukategoorias kuuluvad Triin Põdersoole: rebimises 91 kg, tõukamises 113 kg, kogusummas 203 kg.

Petersoni juhendaja Alar Seimi sõnul ongi nüüd eesmärk võistelda võimalikult tihedalt, et heade füüsiliste eeldustega sportlane saaks kätte võistlustunnetuse ning lisaks paraneks ka tehnika. Ideaalis soovitakse aprillis osaleda ka Splitis peetavatel Euroopa meistrivõistlustel.

Mellistes toimuval võistlusel on täna Alar Seimi hoolealustest võistlustules veel ka Leho Pent.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles