Eelmine Eesti esitõstja vanal tasemel tagasi ja paljulubav debüüt

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Leho Pent (esiplaanil) on Alar Seimi juhendamisel võtnud sihikule enda isiklikud rekordid.
Leho Pent (esiplaanil) on Alar Seimi juhendamisel võtnud sihikule enda isiklikud rekordid. Foto: Margus Ansu

Kahekordne U23-vanuseklassi tõstmise EM-pronks ning enne Mart Seimi Eesti esitõstja tiitlit kandnud 26-aastane Leho Pent tõestas nädalavahetusel, et pärast sportimises tehtud pausi on ta suutnud endise taseme taastada. Edaspidi võib  sihikule võtta Eesti rekordi ning juhendaja Alar Seimi sõnul võiks püüda aprillis Splitis ka EM-medalit.

Rahvusvahelises plaanis on tõstmises praegu segased ajad. Pekingi ja Londoni olümpiamängude järeltestid toovad päevavalgele aina uusi dopingupatuseid. See on viinud olukorrani, kus koguni 10 kõige patusemat riiki võivad saada järgmise aasta tiitlivõistlusteks osalemiskeelu. Individuaalses plaanis on kõva reha üle käinud ka Pendi võistlusklassist (-94 kg), kus dopinguga põrus eelmise aasta MMi esikümnest koguni 5 meest.

Lõppenud nädalavahetusel tõestas 2014. aasta EMi viies mees Pent Mellistes toimunud Tartumaa Suurmeistrite karikavõistlustel, et võistluspausi eelne tase on praeguseks taastatud. Nagu mees ise usub, siis siit saab veel juurde panna. Lisaks arvestades ka eelnevalt mainitud probleeme tõstemaailmas, siis võib juhendaja Alar Seimi sõnu ka tõsiselt võtta.

«Leho on mängus tagasi,» tõdes treener, kui Pent püstitas laupäeval rebimises isikliku rekordi 161 kg ja sai kogusummas kirja 351 kg. Rebimise eelmine tippmark oli 160 kg, kogusumma rekord on mehel aga 356 kg.

Tagasi üles