Terroristid plaanisid lõhata jalgpalli MM-valikmängul autopommi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide vahelisel valikmängul plaaniti terrorirünnakut.
Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide vahelisel valikmängul plaaniti terrorirünnakut. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia ametivõimud andsid teada, et nurjasid plaani õhkida jalgpalli MM-valikmängu ajal Jeddahi linnas autopomm. Terroristidel oli kavas rünnata 2018. aasta MM-turniiri valikkohtumist Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide vahel, mis peeti 11. oktoobril, vahendab BBC.

Lisaks saadi jälile Islamiriigi plaanile tappa Riyadhi lähedal julgeolekuametnikke. Seoses kahe plaanitud terroriaktiga vahistati kaheksa kahtlusalust, kes kuuluvad kahte terrorirühmituse rakukesse. Nende seas on neli Saudi Araabia ja kaks Pakistani kodanikku ning üks süürlane ja üks sudaanlane, teatas Saudi Araabia siseministeeriumi esindaja.

Ühtlasi avaldati nimekiri kahtlusalustest, keda otsitakse taga seoses riigi idaosas Qatifi ja Dammami linnades toimuma pidanud terrorirünnakute planeerimisega. Islamiriik on üritanud Saudi Araabias rünnakuid korraldada juba viimase kahe aasta jooksul. Juunis sõnas siseministeerium, et ainuüksi selle kuu jooksul toimus riigis 26 terrorirünnakut. Juulis hukkus aga Medina linna lähistel enesetaputerroristi korraldatud plahvatuses neli julgeolekutöötajat ja veel viis sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles