Värsked tuuled ujumiskoondise süsteemis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ujumiskoondise uus peatreener Janno Jürgenson.
Eesti ujumiskoondise uus peatreener Janno Jürgenson. Foto: Margus Ansu

Eesti ujumiskoondis vahetas oktoobri keskel peatreenerit ja uueks lootsiks sai Tartus töötav treener Janno Jürgenson. Uue juhendaja käe all peaks koostöö klubide, sportlaste ja treeneritega käima minema uuest aastast ning Jürgensoni sõnul on peamine eesmärk luua järjepidev koondisesüsteem, mis klubide enda töö kõrval suudaks pakkuda lisaväärtust ja struktuurset tuge, millest peamiselt puudust tuntakse.

Suve lõpus kuulutas Eesti Ujumisliit esmakordselt välja avaliku konkursi, et leida koondise etteotsa uus peatreener. Positsioonile laekus neli sooviavaldust, seni alates 2009. aastast peatreeneri rollis olnud Riho Aljand uueks ametiajaks ei kandideerinud. Oktoobri keskel kinnitas ujumisliidu juhatus, et uueks koondise juhendajaks valiti Jürgenson, kelle puhul sai otsustavaks eelkõige just teaduslik taust, sest alaliidu presidendi Karol Kovaneni sõnul otsiti ametisse inimest, kes suudaks eelkõige välja mõelda töötava tugiteenuste süsteemi. «Sportlased treenivad oma treeneritega edasi, kuid peatreeneri ülesanne on pakkuda neile teaduslikku ja meditsiinilist tuge ning korraldada klubidevahelist ühistegevust,» selgitas konkursi järel Kovanen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles