Seim võib tõusta MM-pronksile, kuid rahalist preemiat enam ei saa

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim on praegu ühekordne MM-medalist, kuid tegelikult peaks olema kahekordne.
Mart Seim on praegu ühekordne MM-medalist, kuid tegelikult peaks olema kahekordne. Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on avalikkuse ette jõudnud mitmed uudised, kus dopingu tarvitamise tõttu on tühistatud mõne sportlase tiitlivõistluse tulemused. Mõne medalivõitja dopingukontrollis vahele võtmine tähendab, et tagantjärele tõuseb pjedestaalile keegi teine. Samas on selleks ajaks auhinna- ja sponsorraha juba ammu jagatud. Mõnel juhul ka lõplikult.

Eesti sportlastest on kaasvõistlejate dopingupattude tõttu pidanud kõige rohkem kannatama tõstja Mart Seim. Mullusel Houstoni MMil lõpetas Seim võistluse pronksmedaliga ja sai ka Eesti Olümpiakomiteelt vastava medali eest ette nähtud preemia.

Esialgse võitja Aleksei Lovtševi diskvalifitseerimise järel tõusis Seim hõbedale. Sellele reageeris ka EOK ning pronksmedali eest ette nähtud preemia – 13 000 eurot sportlasele ja 6500 eurot treenerile – asendus kokkuvõttes vastavalt 20 000 ja 10 000 euroga ehk summadega, mis on ette nähtud MM-hõbeda eest.

Reaalsus on praeguse seisuga endiselt see, et hõbedast medalit ei ole Seim oma silmaga siiski veel näinud.

Tegelikult peaks Seim olema aga veel ühe MM-medali võrra rikkam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles