Suurjooksude osavõtumaksu tõus paneb tegema valikuid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tallinna Maraton
SEB Tallinna Maraton Foto: Mihkel Maripuu

Aina kõrgenevad stardimaks Eesti suurematel rahvajooksudel seab spordisõbrad valiku ette, millistel jooksudel osaleda ja millistel mitte ning võib seetõttu ohtu seada väiksemate jooksude püsimajäämise.

Näiteks SEB Tallinna Maratoni osavõtutasud on 2017. aasta kohta palju suuremad kui tänavuse maratoni puhul. 2016. aasta maratonidistantsi stardimaks soodusregistreerimisega voorus kuni 2015. aasta lõpuni 25 eurot ja kalleim voor tänavu 40 eurot, kirjutab ajakirja Jooksja jooksuportaal. 

Nüüd on aga nii, et juba selle aasta lõpuni saab soodusvoorus end maratonidistantsile kirja panna 40 euro eest ja 2017. aastal viimases voorus koguni 70 euro eest. Poolmaratoni tariif on aga tõusnud soodusvoorus 20 eurolt 25 euroni ja viimases voorus koguni 60 euroni.

Maratoonar Roman Fosti sõnul kaotavad arvatavasti suurte jooksude stardimaksude tõusust väiksemate võistluste korraldajad. «Inimesed hakkavad valima võistlusi, kus on parem korraldus, samuti kes pakuvad sellega ka lisaväärtust (medal, soodustused, koti sisu - toim.),» ütles Fosti. Fosti ootab hinnatõusuga korraldajatelt ka võistlejatele lisaväärtust võrreldes eelnevate aastatega.

Loe pikemalt edasi Jooksjast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles