Norra peaminister koondise arstile: kas teie olete see, kellelt huulekreemi saab?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra peaminister Erna Solberg.
Norra peaminister Erna Solberg. Foto: SCANPIX

Norra peaminister Erna Solberg demonstreeris riigi jalgpallikoondisega kohtudes, et valdab hästi musta huumorit, visates nalja Therese Johaugi dopinguskandaali teemadel.

Solberg külastas Berliinis viibivaid koondislasi, kes valmistuvad seal MM-valikmänguks Tšehhiga. Norra väljaande VG teatel saabus kokkusaamise teatav tipphetk siis, kui peaministrile tutvustati ükshaaval koondise taustapersonali liikmeid, teiste seas meeskonna arsti Jorid Degerstrømi.

«Teie olete see, kes neile huulekreemi ja muid asju annab, jah?» päris Solberg seepeale heatujuliselt.

«Tegu oli lõbusas õhkkonnas visatud naljaga,» ei pidanud peaministri esindaja Sigbjørn Aanes vahejuhtumit VG pärimise peale millekski eriliseks. «Sel teemal on juba nii palju räägitud, et vahel võib ka nalja teha. Mõistagi on doping tõsine asi ja meie kultuuriminister Linda Hofstad Helleland kuulub näiteks koguni WADA juhatusse. Ent ka sünges asjas võib leida killukese lõbusat,» lisas Aanes.

Johaug andis hiljuti positiivse dopinguproovi, mis sisaldas anaboolset steroidi klostebooli. Norralanna väitel sattus keelatud aine tema organismi, kui ta kasutas päikesest põletatud huulte raviks kreemi, mille talle andis koondise arst Fredrik S. Bendiksen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles