Garri Kasparov Trumpi võidust: Baltikumis kardetakse praegu oma elu pärast (16)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine tippmaletaja ja Vene opositsiooniliider Garri Kasparov.
Endine tippmaletaja ja Vene opositsiooniliider Garri Kasparov. Foto: Reuters/ScanPix

Male suurmeister Garri Kasparov on pärast Donald Trumpi võitu USA presidendivalimistel kommenteerinud Twitteri vahendusel põhjalikult seda, mis võib maailmas edaspidi toimuma hakata. Muuhulgas tunneb Kasparov muret Balti riikide pärast.

«Ameeriklased naljatavad pärast Trumpi võitu selle üle, et kolivad Kanadasse. Baltikumi elanikud on aga surmtõsised, mõeldes sellele, et nende riik ja elu on ohus,» kirjutas Kasparov.

Muuhulgas Eerik-Niiles Krossi postitusi retweet’inud Kasparov paneb ka avalikkusele südamele, et Trumpi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini vahel on häirivalt palju ühiseid jooni. Märkusele, et Venemaa pole kunagi olnud demokraatlik riik, USA seda aga on ning seetõttu ei maksaks Trumpi võidu pärast üleliia muretseda, vastab Kasparov: «Siin te eksite ja ma rõhutan veel kord: Venemaa OLI demokraatlik riik, olgugi et lühikest aega. Siis võitis Trumpi iidol meie viimased tõelised valimised.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles