Chelsea ja Oxford püstitasid pikima penaltiseeria rekordi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea.
Londoni Chelsea. Foto: SCANPIX

Chelsea järelkasvumeeskond ja Oxford United püstitasid teisipäeva õhtul EFL Trophy karikasarjas Inglismaa kõigi aegade pikima penaltiseeria rekordi. Kokku kulus võitja selgitamiseks koguni 34 lööki.

Chelsea võitis lõpuks 13:12, kui 17. löögivoorus eksis Oxfordi ründaja Wes Thomas. Seejuures jättis Thomas realiseerimata ka oma esimese penalti. Mängu normaal- ja lisaaeg olid lõppenud Chelsea kodustaadionil Stamford Bridge’il seisuga 1:1.

Chelsea mängijatest eksisid seerias Ola Aina ja Josh Grant, kelle löögid tõrjus Oxfordi väravavaht. Marco van Ginkel ja Bradley Collins saatsid oma penalti aga väravast mööda. Samas heastas Collins eksimuse sellega, et tõrjus koguni neli Oxfordi mängijate penaltit.

Eelmise rekordi püstitasid 2014. aastal FA karikasarja kohtumises Scunthorpe ja Worcester, kellel kulus võitja selgitamiseks 32 lööki. Tänavu augustis kordasid seda «saavutust» Derby County ja Carlisle United. Samas lõppesid mõlemad mängud suurema skooriga, 14:13.

Varem Johnstone’s Paint Trophy nimetust kandnud EFL Trophy võitja selgitavad välja Inglismaa tugevuselt kolmanda ja neljanda liiga ehk League One’i ja League Two meeskonnad, kellele kutsutakse konkurentsi pakkuma 16 Inglismaa kõrgliigaklubi noortemeeskonnad. Seejuures jäid Chelsea noored võidust hoolimata alagrupis viimaseks, Oxford pääses aga koos Swindon Towniga edasi.

Suurimat skoori nähti penaltiseerias Inglismaa pinnal 2013. aastal, kui Brockenhurst alistas 15:14 Andoveri. Seejuures eksisid kahe meeskonna mängijad lõpuks 30 löögist vaid ühel. Ülemaailmne pikima penaltiseeria rekord püstitati tänavu juunis Tšehhi viiendas liigas, kus SK Batov 1903 ja FC Frystak vajasid võitja selgitamiseks ei rohkem ega vähem kui 52 lööki. Batov sai lõpuks 22:21 võidu. Varasem tipptulemus pärines 2005. aasta Namiibia karikafinaalist, kus KK Palace oli Civicsist parem 17:16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles