Kangert valiti Taaramäe ees aasta parimaks meesratturiks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: KARIM SAHIB/AFP/Scanpix

Eesti 2016. aasta parimaks ratturiks valiti Astana meeskonna proff Tanel Kangert, kes sai Rio olümpiamängudel maanteeratturite grupisõidus 9. koha. Lisaks võitis Kangert aprillis peetud Trentino velotuuril kaks etappi ja oktoobril triumfeeris ta Abu Dhabi tuuri üldarvestuses. Kangertile oli aasta meesratturi tiitel juba neljas.

Kangert ei saanud Tallinnas Nordic Hotel Forumis peetud Eesti Jalgratturite Liidu auhinnagalal kohal viibida, aga saatis videotervituse, kus märkis, et vähemalt oli sel korral võimalik valik teha kandidaatide seast, kellel oli häid tulemusi ette näidata.

Teisel Eesti tipul, Katjuša sõitjal Rein Taaramäel, jäi lõppenud hooajast näppude vahele Giro d'Italia eelviimase etapi esikoht ja Sloveenia velotuuri üldvõit. Nominentide seas olid veel maastikurattamaratonis Euroopa meistriks tulnud Peeter Pruus ja maastikurattakrossis hea hooaja teinud Martin Loo.

Parimaks U23 vanuseklassi ratturiks valiti MMi grupisõidus 8. koha saanud Aksel Nõmmela ja aasta naisratturiks nimetati Liisi Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles