Sir Alex Ferguson avaldas, millega teenisid mängijad tema vihahoo

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson (paremal) ja Manchester City juhendaja Roberto Mancini läksid esaspäevase mängu ajal sõnelema.
Manchester Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson (paremal) ja Manchester City juhendaja Roberto Mancini läksid esaspäevase mängu ajal sõnelema. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi endine peatreener sir Alex Fergusoni kohta käib legend, et tegemist oli väga karmi treeneriga, kes tihti oma mängijaid räige sõimuga motiveeris. Mees ise aga end hirmuvalitsejaks ei pea ning ütleb, et on vaid kuus korda mängija peale südamest karjunud.

74-aastane Ferguson oli klubi peatreener 27 aastat ning võitis selle aja jooksul 38 karikat. Oma ametiposti pani ta maha 2013. aastal. Praegune Manchester Unitedi kapten Wayne Rooney on oma raamatus öelnud, et mitte miski pole hullem kui vihane Alex Ferguson.

Ferguson aga end vihaseks meheks ei pea ning sõnas, et kasutas oma jõudu vaid siis, kui mängijad julgesid talle vastu rääkida. «See on üks suur müüt. See juhtus 27 aasta jooksul vaid ehk kuuel korral. Minu jaoks oli probleemne see, kui mängija hakkas mulle vastu rääkima,» rääkis Ferguson.

«Jock Stein (Fergusoni mentor) ütles mulle alati, et jätaksin mängijatega jutud esmaspäevaks. Aga mina ei jõudnud esmaspäevani oodata. Seega ütlesin alati pärast laupäevast mängu, kuidas ma ennast tunnen. Rääkisin alati tõde ja tõde teeb haiget. Järgmiseks päevaks olid asjad unustatud ning saime jälle keskenduda võitmisele,» jätkas legendaarne treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles