Tour de Trump ja profimaadlus ehk USA president on spordipoiss

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump´ile meeldib eriti Ameerika jalgpall, aga ka teised spordialad.
Donald Trump´ile meeldib eriti Ameerika jalgpall, aga ka teised spordialad. Foto: Reuters / Scanpix

Kui USA eelmine president Barack Obama oli tuntud suure korvpallifännina, siis tema järglane Donald Trump on pigem kodumaise jalgpalli ja ka pesapalli huviline. Üks USA kuulsamaid jalgpallureid Tom Brady on Trumpi sõnul tema lähedane sõber ja ka oma kampaania ajal ülistas ta Bradyt korduvalt.

Seoseid spordiga on värskel presidendil palju. 1983. aastal oli Trump New Jersey Generalsi jalgpalliklubi omanik. Klubi kuulus USFLi liigasse, mis läks kaks aastat hiljem pankrotti. Väidetavalt oli pankroti põhjuseks Trumpi idee panna liiga konkureerima riigi võimsaima profiliigaga NFL.

Trump on aastaid tagasi korraldanud mitmeid profipoksi ja olnud Mike Tysoni nõuandja rahaasjades. Fännab ja on korraldanud USAs ülipopulaarse wrestlingu ehk profimaadluse matše ning neis ka ise osalenud. 1989. aastal loodi USAs suurte plaanidega jalgrattatuur Tour de Trump. «Kahe aastaga tahame tuuri teha paremaks kui Tour de France,» ütles ärihiid toona. Pikka pidu temanimelisel tuuril aga polnud, sest Trumpi ärisid tabasid 1990. aastal rahalised raskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles