Kehra võõrustab Balti liigas Viljandit, Serviti sõidab mängima Leedu klubide vastu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ja Kehra vastasseis koduses liigas.
Viljandi ja Kehra vastasseis koduses liigas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuuenädalaselt pausilt naasvas käsipalli Balti liigas on nädalavahetusel võistlustules kõik kolm Eesti klubi. Laupäeval võõrustab HC Kehra/Horizon Pulp&Paper koduses vastasseisus Viljandi HC-d, samas kui Põlva Serviti läheb punktilisa hankima Leedu klubide vastu.

Avanädalavahetusel oktoobri algul said A-alagruppi kuuluvad Kehra ja Viljandi tabelisse võidu ja kaotuse, B-alagrupis esinev Serviti alustas viigiga Läti meistri Dobele Tenaxi vastu. Mullugi mängisid laupäevased vastased samas alagrupis ja siis said nii Kehra kui Viljandi kodusaalis võidu. Uue hooaja esimene koduliiga kohtumine andis Viljandis toimunud mängus paremuse mulkidele tulemusega 25:17.

Mõlema meeskonna peatreenerid tunnistasid kui ühest suust, et kodused vastasseisud Balti liigas on hoopis teise tähendusega. «Pinge on Balti liigas kindlasti suurem ja iga punkti hind oluliselt kõrgem,» sõnas viljandlaste juhendaja Marko Koks.

«Eesti liigas otsustatakse kõik kevadel, BHL-is aga on iga punkt tähtis, sest mänge on vähem ning alagrupist edasipääsuks – mis on loomulikult meie eesmärk – ei saa liigseid punktikaotusi lubada,» tunnistas ka kehralaste peatreener Indrek Lillsoo.

«Muidugi tunneme seekordset vastast hästi, aga see on kahe otsaga lugu, sest nemad tunnevad meid sama hästi,» lisas Lillsoo. «Vaatasin videolt juba kolmapäevase Serviti – Viljandi mängu üle ja pean ütlema, et mulgid mängisid hästi!»

Erinevalt Viljandist, sai Kehra kolmapäeval koduliigas võidu, alistades HC Tallase 33:26. «Polnud paha mäng, aga tahaksin näha rohkem võitlust ja üksteisemõistmist,» tunnistas Lillsoo. «Oma mängu leidmisega läheb endiselt aega ja sooviks, et see protsess toimuks kiiremini.»

Viljandi juhendaja Koks polnud liiga löödud kolmapäevase napi kaotuse üle: «Kui tulemus välja jätta, on siit ka häid emotsioone kaasa võtta laupäevaks. Eks mäng oli veidi kaootiline ja kui suudaksime vältida lihtsaid vigu, mis meil just teisel poolajal kipuvad sisse lipsama, siis mängupildi üle kurta ei saaks.»

Kui kehralastel peaks kõik põhitegijad rivis olema, siis mulgid loodavad, et kolmapäeval puudunud Vitali Vorobjovi selg paraneb. Küll jääb Viljandil laupäeval eemale aga Mark Lõpp, kes seotud õpingutega.

Eesti meister Serviti võtab ette pika teekonna Leetu, kus võõrustajateks on Kaunase Granitas-Karys ja Vilniuse VHC Šviesa. Laupäevase vastase Granitasega kohtus Serviti mullu Balti liigas koguni kolmel korral ja jäi alati peale, sealhulgas finaalturniiri pronksimängus tulemusega 30:28. Šviesaga on viimase kuue aasta jooksul BHL-is kohtutud kaheksa korda ning kirjas on seitse võitu ja üks kaotus.

«Kindlasti on tegemist raske välisreisiga, aga võtmemänguks saab laupäevane,» arvas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Mitte, et ma Šviesat alahindaks, aga Granitas on täna tugevam vastane. Olümpiavõitja Valdemaras Novickis võttis meeskonna juhendamise üle ning häid viskajaid on Granitases alati jagunud.»

Serviti võtab Leetu kaasa magusa üheväravalise võidu kolmapäevasest koduliigamängust Viljandi HC-ga. «Hetkeseisust saime hea ülevaate ja mängijatele ka positiivsed emotsioonid. Ent kindlasti peame juurde panema ründemängus, kus meil hetkel puudub selge liider ning ka meie tavaline trump ehk väravavahtide esitus peab paranema,» hindas Musting.

«Tulemas on tõsiste mängude periood, sest lisaks Leedu-reisile ootavad meid ees mängud Kehra ja Viimsiga ning siis Eesti karika poolfinaal Viljandiga,» lisas põlvalaste kogenud juhendaja. «Aga selliste väljakutsete ja mängude nimel me ju seda tööd teemegi!»

Eesti klubide mängud sel nädalavahetusel Balti liigas:

12.november: 14:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC (Kehras)

                     17:00  Kaunase Granitas-Karys – Põlva Serviti (Kaunases)

13.november: 13:00 Vilniuse VHC Šviesa – Põlva Serviti (Vilniuses)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles