Võrkpalli noortekoondised said teada MM-valiksarja vastased

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: SCANPIX

Järgmise aasta alguses hakkavad võrkpalli maailmameistrivõistluste pääsme nimel heitlema Eesti U20 vanuseklassi neiud ja U21 vanuseklassi noormehed. Täna Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni (CEV) peakorteris toimunud loosimisel said noortekoondised teada oma valiksarja vastased.

Peeter Vahtra ja Merle Keerutaja juhendatavad U20 neiud (sündinud 1. jaanuar 1998 ja hiljem) kohtuvad ajavahemikul 5.-8. jaanuarini Hollandi, Prantsusmaa ja Rumeeniaga. Turniiri võõrustab Rumeenia.

Oliver Lüütsepa ja Ülari Kaibaldi näpunäidete järgi mängivad U21 noormehed (sündinud 1. jaanuar 1997 ja hiljem) kuuluvad kolmesesse alagruppi, kus võõrustaja Saksamaa kõrval on veel ka Rumeenia eakaaslased.

Koondised mängivad omavahel üheringilise turniiri. Nelja alagrupi parimad ja noormeestel kaks ning neiudel kolm paremat teise koha omanikku pääsevad mai keskel toimuvasse teise ringi. Kuna osa alagruppe on kolme- ja osa neljaliikmelised, lähevad kolmandate kohtade arvestamisel maha matšid alagrupis viimasteks jäänud võistkondadega.

Teises ringis moodustub Euroopa tsoonis nii neidudel kui noormeestel kaks neljaliikmelist alagruppi, mille võitjad pääsevad finaalturniirile. Meeste finaalturniir toimub tuleval suvel 23. juunist kuni 2. juulini Tšehhis ja naiste oma 7.-16. juulini Mehhikos. Koha noormeeste finaalturniiril on Euroopast korraldaja kõrval taganud Venemaa ja Itaalia, otse teise ringi pääsesid Poola ja Ukraina. Neidude seas on MM-ile pääsenud Vana Maailma riikidest Itaalia ja Serbia, Venemaa alustab valiksarja teisest ringist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles