Hooaja teises pooles FC Flora peatreeneriks toodud Arbeiter ametis ei jätka

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Arbeiter (vasakul).
Argo Arbeiter (vasakul). Foto: Raul Mee

Lõppenud hooaja teises pooles FC Flora jalgpalli esindusmeeskonna peatreenerina töötanud Argo Arbeiter ei jätka ametis.

Flora president Pelle Pohlak selgitas klubi kodulehe vahendusel otsust järgnevalt: «Pean tunnistama, et tegemist oli keerulise küsimusega, millele õige vastuse leidmisega olime ametis laupäeva õhtust alates. Argo pakkus meile unustamatuid positiivseid emotsioone, aga paraku lõpetasime hooaja neljandana ja Evald Tipneri karikaski mängitakse välja ilma FC Flora osaluseta. Kusjuures oluline on, et neljandaks jäime lõpuruudustikus pärast seda, kui olime lootusetus kauguses tundunud esikolmiku kätte saanud. Lõime väga palju väravaid, olime rünnakul atraktiivsed ja efektiivsed, paraku löödi ka meile endale liiga palju – kusjuures sellest ohust rääkisime Argoga juba enne koostöö algust.»

Pohlak tänas Arbeiterit tehtud töö eest. «Tänan Argot pühendunud ja emotsionaalse panuse eest klubi esindusmeeskonda ja tahan ka lisada, et kõik need kirjeldused ei vähenda kurbust, mis selliseid olukordi paratamatult saadavad.»

Arbeiter sõnas omalt poolt, et kuigi hooaeg lõppes pettumusega, oli ta oma ajaga Floras rahul. «Nii nagu olen varemgi rääkinud, olen ääretult tänulik Florale, et mulle anti võimalus töötada klubi peatreenerina ja ma tõeliselt nautisin seda aega. Kahjuks tabas meid hooaja lõpus ebaõnnestumine, mis oli küll kinni pisiasjades, kuid mõistan, et sellise tasemega klubi ei saa taolisi asju endale lubada. Hoolimata kõigest jään peatreeneriaega FC Floras tänutundega meenutama. Suur tänu abitreeneritele ja kõigile klubi taustajõududele. See oli minu parim aeg treenerina!» kuulutas Arbeiter.

Arbeiteri saldoks FC Flora peatreenerina Premium Liigas jäi 13 võitu, 3 viiki ja 2 kaotust. Vastastele löödi 59 ja endale lasti lüüa 18 väravat. Evald Tipneri karikavõistlustel võideti Tartu JK Welcot 8:0, Tõrva JK 5:0 ja võistlustelt langeti välja 0:1 kaotusega Nõmme Kalju FC-le.

Flora tegi Argo Arbeiterile ettepaneku jätkata klubis teises ametis. Uus peatreener nimetatakse lähiajal. Florasse Arbeiteriga koos tulnud abitreener Gabri Garcia Xatart lahkub klubist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles