Dopingut pruukinud Leedu korvpallur sai pooleaastase võistluskeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dainius Salenga.
Dainius Salenga. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta lõpus antud dopinguproovis metüülheksanamiiniga põrunud Leedu korvpallur Dainius Salenga sai Rahvusvahelise korvpalliliidu distsiplinaarkomiteelt poole aasta pikkuse võistluskeelu.

Salenga veenis komiteed, et ta valas kõik tabletid ühte pudelisse ning ei teadnud, et sinna jäi ka metüülheksanamiini tablette, mis lisati dopingainete nimekirja 2010. aastal. Salenga sõnul sai ta tabletid 2009. aastal sünnipäevakingiks, kirjutab ERR Sport.

33-aastane mängumees võitis Leedu koondisega 2003. aastal Euroopa meistrivõistlustelt kulla. Aasta hiljem kuulus ta olümpial neljanda koha saanud koosseisu.

Võistlussporti võib ta naasta 6. juulil. Kuigi Salenga kuulus dopinguproovi andmise hetkel Kaunase Žalgirise ridadesse, treenib ta hetkel Vilniuse Sakalai juures.

Rattaspordis saab dopingu pruukimise eest tavaliselt kaheaastase võistluskeelu. Kas Salenga väärinuks karmimat karistust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles