Eesti suusasprinterid alustasid hooaega hoogsalt (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp.
Marko Kilp. Foto: Liis Treimann

Soomes Olosel tehti täna algust traditsioonilise esimese lume võistlusega «FIS Tykkikisat». Meeste 1,4 km klassikasprindi kvalifikatsioonis näitasid head minekut ka eestlased. Esikümnesse jõudis kolm Eesti suusatajat, kellest parim oli Marko Kilp 2. kohaga.

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut soomlane Arvi Luusua. Teise aja välja sõitnud Kilp kaotas talle 0,46 sekundiga. Kolmas oli soomlane Anssi Pentsinen, kaotus kaasmaalasele kogunes 2,85 sekundit.

Eestlastest jõudsid esikümnesse veel Kein Einaste ja Peeter Kümmel, kes olid vastavalt viies ja üheksas. Kaotust Luusuale kogunes esimesel 5,39 ja teisel 7,44 sekundit.

30 parema sekka jõudsid kvalifikatsioonis eestlastest veel Raido Ränkel (13. koht, kaotust parimale 8,00 sekundit) ja Andreas Veerpalu (28. koht, +11,49).

Edasi veerandfinaali pääsesid 16 paremat. Kümmel sõidab esimeses veerandfinaalis koos soomlaste Ari Luusua, Verneri Suhoneni ja Sami Jauhojärviga.

Einaste ja Ränkel sõidavad teises veerandfinaalis koos norralase Erik Valnese ja soomlase Antti Häkämiesiga.

Kilp on kolmandas veerandfinaalis Kasahstani suusatajate Aleksandr Malõševi ja Aleksei Poltoranini ning norralase Torgeir Sulen Hovlandiga.

Kvalifikatsiooni tulemused:

1. Ari Luusua (Soome) 3.00,05

2. Marko Kilp +0,46

3. Anssi Pentsinen (Soome) +2,85

4. Erik Valnes (Norra) +4,53

5. Kein Einaste +5,39

6. Karri Hakala (Soome) +6,62

7. Aleksandr Malõšev (Kasahstan) +7,08

8. Verneri Suhonen (Soome) +7,25

9. Peeter Kümmel +7,44

10. Torgeir Sulen Hovland (Norra) +7,54

Kein Einaste. Foto:
Kein Einaste. Foto: Foto: Ants Liigus
Peeter Kümmel. Foto:
Peeter Kümmel. Foto: Foto: Raigo Pajula
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles