Laitse RallyParki kerkib maailmatasemel kardiradade kompleks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardiraja joonis.
Kardiraja joonis. Foto: Ardo Kalda

Laitse RallyPark ehitab koostöös EASiga oma parki käesoleva aasta sügiseks kardiradade kompleksi, mis sisaldab suurt A-kategooria rada ja hobikartidele mõeldud rada.

Raja projekt telliti oma ala maailma parimatelt ehk Saksamaalt Tilke Engineeringust, mis on projekteerinud paljud praegu kasutuses olevatest vormel-1 radadest.

Raja autoriks on Eberhard Tilke, kelle sõnul sisaldab rada kõiki kardisõidu ideaalseks omandamaiseks vajalikke kurvide kombinatsioone. Rada ise vastabA-kategooria kardiraja nõuetele ehk sellel on võimalik pidada kardisõidu MMi.

Kasutades erinevaid variatsioone rajast, on sellel võimalik sõita kardist ja tsiklist kuni tavamõõdus autodeni välja. Raja üheks variatsiooniks on ca 1 km pikkune testirada, mis on piisavalt lai ja kiire ka aeglasemate vormelite jaoks. Raja valmimisaeg on sügis 2011 ning ehitustööd juba käivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles