Eesti uisukrossisõitja jahib kohta esikümnes

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Taru (paremalt teine) eelmisel hooajal Saksamaal võistlemas.
Mark Taru (paremalt teine) eelmisel hooajal Saksamaal võistlemas. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Juba vähem kui kuu aja pärast alustab oma järjekordset hooaega Eesti uisukrossisõitja Mark Taru, kes pidi eelmise hooaja vigastuse tõttu lõpetama enneaegu. Nüüd on Eesti ainuke selle ala sportlane saanud teha pika vigastus- ja treeningpausi ning loodab peagi algava hooaja lõpetada maailma tippude hulgas ehk esikümnes.

Eelmisel aastal alustas Taru oma kolmandat hooaega uisukrossi sarjas, mida iseloomustavad jäised rajad, suured kiirused ja sagedased kukkumised. Hooajale suurte ambitsioonidega vastu läinud Eesti noormees ei jäänud paraku õnnetustest puutumata ja pidi üle elama rasked kukkumised nii Kanadas kui ka Saksamaal Münchenis maailma kiireimal uisukrossirajal. Kuigi Taru läks veebruari alguses Soomes peetud Red Bull Crashed Ice etapile siiski veel vapralt võistlema, selgus seal kurb tõsiasi, et põlve ristatsideme vigastustega pole võimalik jätkata ja nii tuli hooaeg varakult lõpetada.

Eelmise hooaja lõpuks 27. koha saanud Taru on pikast vigastuspausist kasu lõiganud ja saanud kauem aega taastuda ning uueks hooajaks valmistuda. «Kõik on väga hästi, põlve olen täiesti korda saanud ja teen hallis uiskudega kõvasti trenni,» selgitas meie uisukrossi äss. «Olen tänu pikale pausile paremas vormis kui eelmisel aastal. Täitsa hea on praegu kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles