Moskva CSKA võitis põnevusmängu Madridi Realiga ning jätkab Euroliigas täiseduga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo
Moskva CSKA prantslasest mängujuht Nando de Colo Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas jätkab kaotusteta seeriat Moskva CSKA, kes sai koduväljakul jagu Madridi Realist 91:90. Esimese võidu kirjutas tabelisse Istanbuli Galtasaray, kes alistas Pireuse Olympiakose 89:87.

Avaveerandi 9 punktiga kaotanud CSKA näitas teisel veerandil suurepärast mängu ning läks poolajapausile 49:38 eduseisus. Teist poolaega mängis paremini aga Madridi klubi ning mängu lõpp kujunes põnevusetenduseks. CSKA superstaari Nando de Colo pallikaotus andis Madridi Realile kolm sekundit enne lõppu seisul 91:88 võimaluse mäng viigistada, kuid Sergio Llulli teele saadetud kolmene ei tabanud. Jonas Maciulis sai küll lauapalli ning tabas lähiviske, kuid selle tulemus oli vaid kosmeetiline ning CSKA sai punktilise võidu.

Mängu parimaks valitud De Colo viskas 28 punkti, tabades sealjuures kriitilisel hetkel otsustavad vabavisked. Milos Teodosic mängis koguni 34 minutit ning sai selle ajaga kirja 15 silma. Kaotajate parim oli 21 punkti visanud Sergio Llull. Madridi Realile oli kaotus eurohooaja teine, võite on neil neli.

«Alustasime lohakalt, aga tulime tagasi. Oleksime mängu ka varem võinud ära kindlustada, aga läks nagu läks. Lõpuks on tähtis ikkagi võit,» rääkis De Colo mängujärgselt kiites ka vastasmeeskonda.

CSKA peatreener Dimitrios Itoudis õnnitles meeskonda Euroliiga kuuenda võidu puhul. «Õnnitlen meeskonda võidu puhul, aga tegemist on siiski maratoniga ning peame olema targad. Täna kulutasime lolluste pärast palju energiat, kuid suutsime lõpuks kaotusseisust välja tulla. Siit tuleb jätkata.»

Ka Istanbuli Galatasaray ja Pireuse Olympiakose mängu lõpplahendus selgus viimasel minutil. Kahepunktilise võidu 89:87 kirjutas tabelisse Galatasaray, kes mängis lõppfaasis tulega. Nimelt oli 8 sekundit enne mängu lõppu seisul 89:87 Vladimir Micovil võimalik Istanbuli klubi võit kindlustada, kuid ta eksis mõlemal vabaviskel. Lauapalli sai Olympiakos, kuid Georgios Printezise kolmene blokeeriti. Olympiakose Vassilis Spanoulis sai veel ühe võimaluse kolmesega mänguvõit tuua, ent temagi eksis.

Olympiakos sai Euroliigas kolme võidu kõrvale kolmanda kaotuse, Galatasaray jaoks oli võit esimene, viis varasemat mängu on kaotatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles