Belgia kaotas enne mängu Eestiga veel ühe põhikaitsja, asendajaks kutsuti vanameister

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Kabasele.
Christian Kabasele. Foto: SCANPIX

Belgia jalgpallikoondist vaevavad enne tänaõhtust MM-valikmängu Eestiga tõsised mured kaitseliinis, sest viimasel treeningul sai vigastada keskkaitsja Christian Kabasele. Õnnetult kukkunud ja treeningu pooleli jätnud Kabasele asemele kutsus peatreener Roberto Martinez vanameistri, 39-aastase Timmy Simonsi, vahendab portaal Sudinfo.

Kabasele oleks pidanud kuuluma kõigi eelduste kohaselt algkoosseisu, olles Laurent Cimani ja Jan Vertongheni kõrval üks kolmest keskkaitsjast. Vigastusega on juba Belgia poolelt väljas nii Vincent Komapny, Toby Alderweireld kui ka Thomas Vermaelen.

Kolmapäeval maavõistluses Hollandiga A-koondise debüüdi teinud Kabaselet asendav Simons, kes tähistab 11. detsembril ehk vähem kui kuu aja pärast 40. sünnipäeva, on Belgia koondist esindanud 93 korda ja löönud ka kuus väravat. Koondisemängude arvult jääb ta alla vaid Jan Ceulemansile, kes on Belgia eest mänginud 96 korral.

Praegu Club Brügge ridadesse kuuluv, ent varem ka PSV ja Nürnbergi ridades pallinud Simons oli viimati koondise nimekirjas 2014. aasta märtsis, kui Belgia pidas maavõistluse Elevandiluurannikuga, ent platsile ei pääsenud. Simonsi viimane mäng koondise eest jääb aga juba 2013. aasta maisse, kui ta tuli USA ja Belgia maavõistluses platsile viimaseks 13 minutiks. 2014. aasta septembris jõuti Simons ja Daniel van Buyten enne maavõistlust Austraaliaga isegi koondisest pidulikult «pensionile» saata.

Kui Simons peaks täna õhtul Eesti vastu platsile jooksma, saab temast läbi aegade vanim Belgia koondislane. Seni kuulus see au Jan de Bie’le, kes kandis koondisesärki 38 aasta ja 30 päeva vanuselt. Belgia ja Eesti MM-valikmäng algab Brüsselis Kuningas Baudouini staadionil täna õhtul Eesti aja järgi kell 21.45.

Timmy Simons (vasakul) võitlemas 2009. aastal MM-valikmängus hispaanlase David Silvaga. FOTO: Scanpix
Timmy Simons (vasakul) võitlemas 2009. aastal MM-valikmängus hispaanlase David Silvaga. FOTO: Scanpix Foto: Lalo R. Villar/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles