Ametlik: Nõmme Kalju duubel langeb rumala apsaka tõttu madalamasse liigasse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Pürg (vasakul).
Henrik Pürg (vasakul). Foto: Mihkel Maripuu

Täna kinnitas Eesti Jalgpalli Liit (EJL), et Esiliiga üleminekumängudel tühistati Tartu JK Welco - Nõmme Kalju U21 esimese mängu tulemus, sest Kalju kasutas mänguõigust mitteomavat meest. See tähendab ühtlasi, et Kalju duubelmeeskond langeb uueks hooajaks Esiliiga B-sse.

Laupäeval, kui tehti algust üleminekutega nii meistri- kui esiliigades, võõrustas lõppenud hooajal Esiliiga B-s kolmanda koha saanud Tartu JK Welco Nõmme Kalju duublit. Mängu võitis seisuga 3:2 Kalju, kuid juba kohtumise järel kinnitasid EJLi esindajad koduvõistkonnale, et suure tõenäosusega mängutulemus tühistatakse, sest Tallinna meeskonna poolt tegi kaasa Henrik Pürg.

Nimelt on Eesti meistrivõistluste juhendi punktis 32.20 kirjas nii: «Duubelvõistkonna üleminekumängus ei tohi osaleda sellesse võistkonda üles antud mängija, kes on alates 22. juulist 2016. a kuni hooaja lõpuni mänginud põhivõistkonna eest rohkem kui 50% mängudest.»

Kuna Pürg tegi alates 22. juulist Kalju põhivõistkonna eest kaasa rohkem kui 50% mängudes, ei oleks ta tohtinud üleminekumängudel osaleda. Kuna Kalju teda aga laupäevases kohtumises kasutas, ootab neid selle eest disklahv. See tähendab omakorda automaatset kaotust üleminekumängudel, sest Eesti meistrivõistluste juhendi punktis 18.5 on kirjas järgnevalt: «Esimesel üleminekumängul diskvalifitseeritud või loobumiskaotuse andnud võistkond loetakse üleminekumängude kaotajaks. Juhul kui teisel üleminekumängul võistkond diskvalifitseeritakse või annab loobumiskaotuse, loetakse see võistkond kaotajaks sõltumata esimese mängu tulemusest.»

Seega teenib Kalju U21 meeskond automaatse kaotuse ja koha Esiliigas on ilma kordusmänguta kindlustanud Tartu JK Welco.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles