Senna ja Häkkineni suurte tiitliteni viinud Ron Dennis surutakse jõuga McLarenist eemale

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ron Dennis (vasakul) ja Mika Häkkinen.
Ron Dennis (vasakul) ja Mika Häkkinen. Foto: ANTTI PUSKALA/SCANPIX/

35 aastat McLareni vormelimeeskonda juhtinud Ron Dennise aeg saab läbi aegade ühes kuulsaimas vormelitiimis otsa, kirjutab BBC. Kuigi 69-aastane Dennis tahaks McLarenis jätkata, sunnivad teised osanikud ta täna peetaval koosolekul pukist maha tulema.

Dennisele kuulub 25 protsenti McLareni grupist. 50 protsenti on Bahreini Mumtalakati investeerimisfondi käes ja ülejäänud 25 protsenti kuulub Dennise kauaaegsele äripartnerile Mansour Ojjeh'le.

Ojjeh läks Dennisega paar aastat tagasi tülli ja nüüd on Saudi Araabia päritolu Prantsuse ärimees koos Bahreini rikkuritega lähedal Dennise eemaldamisele. Dennise vastased on juba pikalt rõhutanud, et legend on küll äärmiselt võimekas juht, aga tema autoritaarne stiil ei aita enam McLareni arengule kaasa.

Dennis liitus McLareniga 1980. aastal ja sai täieliku kontrolli enda kätte juba aasta hiljem. Tema juhtimise all võitsid McLareniga maailmameistritiitleid sellised ässad nagu Niki Lauda, Ayrton Senna, Alain Prost, Mika Häkkinen ja Lewis Hamilton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles