Peakorraldaja: haiglasse tuli viia vaid üks osaleja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: Toomas Huik

Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk võis eile kell 18.30 finiši sulgudes kergendatult hingata – nädala alguses ehmatanud ilmaennustus polnud sugugi nii hull, kui kardeti, ja suur suusaüritus sai edukalt peetud.


«Viimane võistleja on finišis ja siiani pole küll kelleltki ühtegi liiga halba sõna kuulnud,» sõnas Kelk, kellel jagus tänusõnu ka ilmataadile. «Vedas tõesti, prognoos ei näidanud, et ilm nii päikesepaisteline tuleb. Kohati näitas kraadiklaas Elvas vaid 12 külmakraadi.»

Kelgul oli hea meel tõdeda, et suusapeost osa võtnud rahvas enda võimeid täie mõistusega hindas. Esialgsetel andmetel ei läinud keegi pakasega kangelast mängima. Kui ikka ei jaksatud edasi liikuda, astuti raja kõrvale.

«Katkestajaid oli palju, mis näitab, et inimesed oskasid adekvaatselt mõelda ja läksid vajadusel meediku juurde,» ütles Kelk, kes ei osanud eile õhtul veel täpselt öelda, kui palju suusatajaid rajapervele jäi. «Haiglasse pidime viima vaid ühe inimese ja kummalisel kombel juhtus see ka stardis, kui üks osaleja sõrmeluu murdis.»

Suusatajatelt pälvis enim kiidusõnu Otepäält Elvasse kulgenud rada, millel olevat lausa lust libiseda olnud. Mõnigi nimetas tänavust rada lausa üheks kõigi aegade parimaks. Kelk ühines tunnustajate kiidulauluga. «Tunnistan tõesti, et kindlasti oli see viimase kümne aasta parim rada. Mul on hea meel, et rajameister Asvar Kütt sai lõpuks tõeliselt näidata, milleks ta võimeline on. Seekord ei seganud tema ponnistusi ilmafaktor.»

Ainukesed osalejad, kes korraldajate aadressil pahameelt väljendasid, olid need, kes toidupunktides oma riided ära andnuna neid finišis kohe kätte ei saanud. Kuna kollaseid kotte rõivastega oli Elvas finišis tuhandeid, ei suudetud päris kõike sujuvalt organiseerida.

«Mõni oli pahane, kui ta kotti kohe kätte ei saanud, kuid inimesed peavad aru saama, et nii suure ürituse logistikas tuleb selliseid asju ikka ette,» rääkis Kelk eile õhtul kell seitse. «Praegu on kotte siia Elvasse jäänud vaid mõned üksikud ja keegi ei pea muretsema, sest rõivad saab kätte Tartu maratoni kontoris.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles