Eesti tennise helge tulevik: raha on, mängijaid samuti

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tipud (vasakult Kenneth Raisma, Jürgen Zopp ja Anett Kontaveit) vaatavad, kas värskelt trükikojast tulnud tenniseaasta kalendris on ka ilusad fotod.
Eesti tipud (vasakult Kenneth Raisma, Jürgen Zopp ja Anett Kontaveit) vaatavad, kas värskelt trükikojast tulnud tenniseaasta kalendris on ka ilusad fotod. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Paljude Eesti sportlaste ja alade pidev mure rahapuudus pole meie tennisetippude ja noorte arengut pärssinud. Alaliit saab pidevalt esitleda toetusprojekte ja mängijad on läbi aasta pildil.

Isegi see, kui pikalt Eesti tennise kaanenäoks olnud Kaia Kanepi tervisega kimpu jäi, pole tekitanud tühimikku: nooremad on tulnud, et jääda, ja Kanepi on kinnitanud, et soovib tipptennises jätkata.

Alaliidu president Enn Pant võis aastale tagasi vaadates rahuolevalt tõdeda: «Eestil on nüüd kolm suure slämmi võitnud mängijat: Toomas Leius, Kaia Kanepi ja Kenneth Raisma.» Läbi Tallinki aastaid tennist toetanud Pant jätkab juba sissekäidud rada ja toetab alaliitu uuel aastal 450 000 euroga, millest suurem osa jagatakse tippude ja noorte vahel. Kontaveidile läheb 100 000 eurot, Zoppile 50 000, Raismale 25 000 ja Vladimir Ivanovile 30 000. Ülejäänud raha jaguneb veel mõnede noormängijate ja noorteprojektide vahel, alaliit saab 150 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles