Londonis peetaval aastalõputurniiril tehti Soome tenniseajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kontinen (vasakul) ja John Peers.
Henri Kontinen (vasakul) ja John Peers. Foto: SCANPIX

Meeste tennise aastalõputurniiril, mis toimub Londonis, võitsid meespaarismängu Henri Kontinen ja John Peers. Põnevas finaalis alistati 2:6, 6:1, 10:8 Lõuna-Aafrika ja USA paar Raven Klaasen - Rajeev Ram.

Tegemist on Soome tenniseajaloos esimese korraga, kui mõni selle riigi sportlane aastalõputurniiril võidutseb. Ühes matšivõitude ja tiitliga teenis Kontinen Londonist umbes 180 000 eurot.

Lisaks finaalturniirile võidutses 26-aastane Kontinen tänavu kuuel ATP-turniiril, kus neli korda oli tema paariliseks austraallane Peers ning korra Guillermo Garcia-Lopez ja Dominic Inglot. Samuti võitis ta koos Heather Watsoniga tänavu suvel segapaarismängus Wimbledoni turniiri.

Aastalõputurniiril on pidada jäänud veel vaid üks kohtumine, kui meesüksikmängu finaalis on vastamisi Novak Djokovic ja Andy Murray. Võitja tõuseb ühtlasi aasta lõpuks maailma edetabelis esikohale. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles