Murray alistas finaalis Djokovici ja kindlustas maailma esireketi staatust

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray lõpetab aasta maailma esireketina.
Andy Murray lõpetab aasta maailma esireketina. Foto: SCANPIX

Londonis peetud tennise meeste aastalõputurniiri võitis šotlane Andy Murray, kes oli finaalis 6.3, 6:4 parem serblasest Novak Djokovicist. Ühtlasi tähendab see, et Murray lõpetab aasta maailma edetabeli esinumbrina.

Murray tegi tunni ja 42 minutit kohtumise jooksul 15 lihtviga, Djokovic aga kaks korda rohkem ehk 30. Äralööke kogunes meestele võrdselt, kummalegi 11. Djokovicil oli aga kogu matši jooksul kasutada vaid üks murdepall, mille ta ka võitis, kui Murray juhtis teises setis 4:1, ent lasi siis serblasel jõuda seisuni 4:3. Seevastu Murrayl endal oli koguni üheksa murdepalli, millest ta kasutas ära kolm.

Novembris esireketiks jõudnud Murray, kes võitis aastalõuturniiri esmakordselt, jätkab sel kohal. Kaotuse korral oleks neljal viimasel aastal Londonis võidutsenud Djokovic ise tagasi esireketiks tõusnud. Alates 1973. aastast on Murray alles 17. meesmängija, kes suutnud kalendriaasta esireketina lõpetada. Seejuures on ta nüüd võitnud järjest 24 kohtumist, mis tähendab ühtlasi ka viiendat järjestikust turniirivõitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles