Ainus mustanahaline snuukriproff süüdistab alaliitu rassismis

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rory McLeod oma seni ainsa suurema trofeega.
Rory McLeod oma seni ainsa suurema trofeega. Foto: Facebook

Snuukris on mustanahalised profimängijad enam kui haruldane nähtus, maailmatuuril on praegu vaid üks selline mängija, Rory McLeod. Leicesteris elav Jamaica juurtega McLeod liitus profiliigaga aastal 2001 ja on siiani seal ainus mustanahaline mängumees. Ta süüdistab rahvusahelist alaliitu rassismis ja rahaahnuses ning leiab, et suuresti on see nende tegematajätmine, et profisarjas ei ole rohkem temasuguseid. «Muu neid ei huvita, ainult auhinnarahad ja sponsorid. Kõik,» ütles 45-aastane McLeod BBC vahendusel.

Rahvusvahelise alaliidu president Jason Ferguson lükkas sellised süüdistused ümber. «Täiesti ebaõiglased kommentaarid. Kõigil on võrdsed võimalused ning meie ei sea küll kellelegi takistusi võistlustel osalemiseks. Kui sa oled piisavalt hea, siis pääsed tuurile peale. Jah, peame jõudma kohtadesse, kuhu seni ei ole veel jõudnud. Aafrika on üks piirkond, millega me praegu usinasti töötame,» sõnas Ferguson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles