Alaver Veerpalu tervisest: seis on paha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu
Andrus Veerpalu Foto: Mihkel Maripuu

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver sõitis eile õhtul Otepääle, et kohtuda kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpaluga. Kolmapäeval Davosi mäestikulaagris viirushaigusesse nakatunud mees andis Alaverile taas kord kurva sõnumi: palavik püsib, tervis pole paranenud. «Seis on paha. Palavik pole taandunud, Andrus ei saa toast üldse välja,» nentis Alaver mornilt.

Mingeid otsuseid nad üheskoos veel vastu ei võtnud. Viimane aeg nende tegemiseks olevat 23. veebruar. Siis otsustatakse, kas kahekordsel olümpiavõitjal tasub üldse MMile sõita või on targem loobuda. Aeg tiksub – 1. märtsil sõidetakse Holmenkollenis juba 15 km eraldistardist klassikat.

«Homme-ülehomme peame need otsused paratamatult vastu võtma. Neid ei saa enam kuhugi lükata,» nentis Alaver, kelle sõnul on Veerpalu meeleolu sant.

Juhul kui kahekordse olümpiavõitja seisund nende kahe päeva jooksul paremaks läheb, tehakse juba järgmised tegevusplaanid. Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise spordidirektor Raul Olle sõnul sõidaks Veerpalu sellisel juhul võimalikult kiiresti MM-paiga lähedale treenima. Eelkõige selleks, et mitte harjutada käredas pakases.

Doktor Tarvo Kiudma sõnul alustas Veerpalu eile ka põletikuvastast ravi.  «Otsest näidustust küll pole, kuid see oli tema viimane võimalus. Kas aitab või mitte – seda me veel ei tea. Aga loodame, et õnnestub,» sõnas Kiudma, kes ei osanud ennustada, millal Veerpalu paranema võiks hakata. See olevat liiga spekulatiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles