Alusalu, Kovalenko, Kõrge, Laasma ja Loit jagavad kopsaka stipendiumi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jake Farra / Tradehouse Ilukaubamaja

Tradehouse ilukaubamaja andis täna viiele tulevikutegijale üle noorsportlase stipendiumi. 20 000 euro suurune stipendiumifond jaguneb sportlaste vahel järgmiselt: Anastassia Kovalenko 8000 eurot, Saskia Alusalu ja Karoliine Loit mõlemad 4000 eurot ning Liina Laasma ja Kaarel Kaspar Kõrge mõlemad 2000 eurot.

Eesti esimene nais-motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko näeb stipendiumis head võimalust oma unistusi täita. «Minu jaoks oli positiivseks üllatuseks, et Tradehouse on valmis toetama motosporti, sest praegu võib Eestis täheldada tendentsi, kus eelkõige toetatakse olümpiasporti ja -sportlasi. Seetõttu ongi Tradehouse’i stipendium ja konkurss ise väga erilised, kuna puudusid eelistatud spordialad ning igale sportlasele läheneti kui eraldi isiksusele, kellel on oma eesmärk, mille poole ta püüdleb,» rääkis Kovalenko.

Epeevehklemise Euroopa kadettide karikasarja hetkeliider Karoliine Loit kasutab sarnaselt teistele stipendiaatidele toetust eelkõige võistlussõitudeks ja vehklemisvarustuse ostmiseks. «Järgmise aasta suurimaks plaaniks on medali võitmine 2017. aasta rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt,» ütles Loit, kelle senine säravaim tulemus on kadettide MMi viies koht. Karoliine isa ja treener Meelis Loit lisas, et rahvusvahelisel tasemel kõrgete tulemuste saavutamiseks on erinevad lisaallikad heal tasemel noorsportlastele väga-väga olulised. «Tradehouse’i algatus noortespordi toetamisel on fantastiline. Selliseid missioonitundega ettevõtteid võiks rohkem olla,» märkis ta.

Noorsportlase stipendiaatide hulka lisandusid veel kiiruisutaja Saskia Alusalu, odaviskaja Liina Laasma ning suusataja Kaarel Kaspar Kõrge.

Noorsportlase stipendiumikonkursile laekus tänavu 134 taotlust, taotluste kogusumma ületas pool miljonit eurot. Tradehouse’i tegevjuhi Laura Kuldkeppi sõnul annab see tunnistust, et noortespordis on suur vajadus lisafinantseerimiseks. «Eriti oluline on täiendav rahastus noortele, kes on noortespordist tippsporti üle minemas. Mul on hea meel, et oleme omalt poolt saanud juba neljal järjestikusel aastal anda panuse Eesti spordi tuleviku heaks,» ütles Kuldkepp. «Kõige enam aga rõõmustame saadud emotsioonide üle, mida suurepäraste noorsportlastega koostöö on pakkunud,» lisas Kuldkepp.

Eesti suurim professionaalsete ilutoodete maaletooja ja edasimüüja Tradehouse annab 20 000 eurose fondiga noorsportlase stipendiumi välja juba neljandat aastat. Varasemalt on stipendiumi pälvinud Rasmus Mägi, Grit Šadeiko, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Katrina Lehis, Epp Mäe, Tanel Laanmäe, Magnus Kirt, Janek Õiglane, Helery Hälvin, Karl-Martin Rammo, Ingrid Puusta, Lauri Sild, Andrei Gussev ja Timmu Kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles