Hispaania kohus tahab Neymari kaheks aastaks vangi panna

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

FC Barcelona jalgpallimeeskonna brasiillasest staar Neymar on jäänud Hispaania kohtule hambusse ning nüüd soovitakse mees kaheks aastaks trellide taha saata.

Hispaanias uuritakse jätkuvalt Neymari 2013. aasta klubivahetust, kus ta siirdus kodumaa klubist Santosest Euroopasse ja asus pallima Barcelona ridades. Toonase üleminekuga seoses on uuritud erinevaid korruptsioonijuhtumeid ning Hispaania kohtu teatel on jalgpallistaar üks süüdlastest ja peab saama ka karistada, kirjutab Reuters.

Lisaks nõuab kohtunik Jose Perals, et endine Barcelona president Sandro Rosell saaks viie aasta pikkuse vanglakaristuse ja 8,4 miljoni euro suuruse trahvi. Samas soovib ta, et tühistatakse süüdistused praeguse Barcelona presidendi Josep Maria Bartomeu vastu.

Brasiilia investeerimisgrupile DIS kuulus 2013. aastal 40 protsenti Neymari mängijaõigustest ning nad väidavad, et nad said katalaanide käest vähem raha. Väidetavalt liikus osa DISile mõeldud rahast hoopis Neymarile ja tema isale.

Barcelona on pidanud Neymari üleminekuga seoses juba alates 2013. aastast tegelema juriidiliste probleemidega. Kohtus on tunnistamas käinud nii Neymar, Neymari isa, Rosell kui ka Bartomeu. Rosell astus selle skandaali tõttu 2014. aastal ametist tagasi.

Juunis jõudsid osapooled kokkuleppemenetluses kokkuleppele ja pärast trahvi maksmist süüdistustest loobuti. Hispaania avalik süüdistaja suutis septembris aga otsuse edukalt ümber lükata ja seetõttu protsess ka jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles