Levkoi aeg koondises lõppes: üks asi jäi hingele

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi rahvusnaiskonda juhendamas.
Jaanus Levkoi rahvusnaiskonda juhendamas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

KORVPALL. Eesti rahvusnaiskonna raske teekond 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas sai lõpu kolmapäeva hilisõhtul, kui viimases alagrupimängus tuli võõrsil Hollandilt vastu võtta järjekordne suur kaotus 46:70. Võiduarvet selles tsüklis avada ei õnnestunud, Eesti naiskond lõpetas valiksarja kuue kaotusega ning jäi alagrupis Prantsusmaa, Horvaatia ja Hollandi järel viimaseks. 

Ühtlasi jäi see koondisele viimaseks mänguks kauaaegse peatreeneri Jaanus Levkoi käe all, kes on rahvusnaiskonna peatreener olnud alates 2008. aastast.

Meie alagrupist pääses finaalturniirile vaid Prantsusmaa. EMile kvalifitseerusid kõigi alagruppide parimad, lisaks kuus paremat teise koha naiskonda. Tšehhis toimuval finaalturniiril osalevad korraldaja Tšehhi, Valgevene, Prantsusmaa, Venemaa, Hispaania, Läti, Belgia, Kreeka, Montenegro, Sloveenia, Ungari, Itaalia, Serbia, Türgi, Slovakkia ja Ukraina.

Veel 2014. aasta valikmängude eel ütles Levkoi, et kogemuste saamise aeg on möödas ja nüüd tuleb midagi ette näidata. «Kahjuks jäi see sähvatus olemata, ma ikka lootsin, et korra võiks jõuda kusagile ka,» mõtiskles juhendaja nüüd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles